Desolate Fields te gast in iBeat-studio. Foto: Jan Knoef.
Desolate Fields te gast in iBeat-studio. Foto: Jan Knoef. Foto: Jan Knoef

Live vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem

Desolate Fields bij LIVE@IDEAAL

Zelhem - Woensdagavond 29 april staat de band 'Desolate Fields' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt een aantal nummers live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

Desolate Fields ontstond in de koude wintermaanden van 2012. Gerben, opgegroeid in Rijssen en daardoor met sterke muzikale invloeden uit de kerkelijke sfeer, had die muziek gecombineerd met het 'Metal' genre en raakte daarover aan de praat met medestudent Mark, drummer, die het wel zag zitten om samen een band te vormen. Toen volgde nog een onwaarschijnlijke ontmoeting tussen Mark en Alex en de basis line-up was een feit.

Er werd daarna veel werk verzet in de oefenruimte. De nummers die Gerben inmiddels geschreven had, werden herschreven. Vrij snel kwam Jochem er bij op keyboards. Daarnaast kon hij bas en gitaar afwisselen met Alex. Bij gebrek aan een zanger begon Alex met wat vocalen te doen bij een cover, waaruit bleek dat hij in ieder geval veel lawaai kon produceren. Ook Jochem werd hierdoor gemotiveerd om de vocalen aan te vullen.

In juni 2013 verscheen de eerste single met de titel 'Grey'. Die werd erg goed ontvangen en dus werd niet lang na de release een try-out show gepland. Er volgden een behoorlijk aantal shows door heel Nederland in deze line-up, maar op het podium bleek steeds meer dat het zingen en gitaarspelen tegelijk Alex beperkte in zijn spel en zang. Jochem werd vervolgens naar voren geschoven als zanger, waardoor er ruimte vrij kwam voor een bassist. Die werd gevonden in Martijn, die meehielp de muziek naar weer een hoger niveau te stuwen.

Na deze wissel werd de tweede demo opgenomen met de titel 'Heeding the Call' met daarop twee nummers die werden opgenomen in de oefenruimte en gemixt door Gerben.
De bandleden van Desolate Fields zijn Gerben Getkate-gitaar/keyboards, Alex Weisbeek-gitaar/vocalen, Jochem Lodder-keyboards/vocalen, Martijn van Beek-basgitaar en Mark Geurds-drums.
Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar live@ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. live@ideaal.org Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.