Geert Reintjes staat klaar om te trainen voor de Alpe d'HuZes.
Geert Reintjes staat klaar om te trainen voor de Alpe d'HuZes. Foto: Liesbeth Oukes

Voor de tweede keer beklimming voor beter kankeronderzoek

Reintjes bedwingt Alpe d'HuZes

Toldijk/Frankrijk - Donderdag 4 juni gaat Geert Reintjes voor de tweede keer naar Frankrijk om zes maal met zijn mountainbike de Alpe d'Huez te bedwingen In juni 2015 is het de tiende keer dat de actie Alpe d'HuZes georganiseerd wordt. "In augustus 2015 word ik 60 jaar. In juni 2015 wil ik weer proberen zes maal de Alpe d'Huez te beklimmen. Dus 10-60-6," legt hij zijn motivatie uit om juist dit jaar weer de uitdaging aan te gaan. "Met deze gedachte was mijn vrouw Dorien het helemaal eens."

Op 7 juni 2012 fietste Geert Reintjes al zes maal de Alpe d'Huez. "Dat was een zware en zeer beladen klus.
Emotioneel, maar dankbaar dat het was gelukt," weet Geert Reintjes nog goed. "Met bijzondere donaties van cliƫnten, vrienden en bekenden die toen met de ziekte kanker te maken hadden of er zelfs kort voor de Grote dag door overleden waren, had deze dag een extra lading.
Kort na deze klus in 2012 dacht ik: Dit wil ik nog een keer flikken, om zo samen kanker de wereld uit te helpen, met veel donaties maar dan hopelijk met iets minder emotie en belading."

Understanding Live
De ophef bij de organisatie in 2014, over de vergoeding van vrijwilliger Coen Veenendaal, maakte Geert bovendien extra gemotiveerd. Veenendaal zamelde via het wielerevenement geld in voor kankeronderzoek. Hij ging vervolgens aan de slag met een door het KWF gesubsidieerd, nieuw project: Understanding Live, gericht op betere samenwerking bij internationaal kankeronderzoek.

De betaling hiervoor ging destijds met goedvinden van de voorzitter en de directeur van het KWF.
Coen heeft internationaal veel goed werk verricht. Dat is bij veel Nederlanders snel vergeten of niet bekend.

Rugzak vol discipline
"Mijn motivatie om deze zware fietsklus te gaan herhalen, komt ook doordat wij door ons werk in de kapsalon veel mensen kennen die zelf met de ziekte kanker te maken hebben of hebben gehad, ook bij familie, vrienden en bekenden," vertelt Geert. "Dus met een rugzak vol discipline en de gedachte in mijn hoofd: 'opgeven is geen optie' ben ik alweer volop in training. Vanaf begin januari heb ik er al 2500 kilometer op zitten."

Gericht op betere samenwerking bij kankeronderzoek

Haarspeldbochten
De trainingen bestaan voornamelijk uit veel kilometers fietsen en heel veel klimmen. De Alpe d'Huez heeft namelijk 21 haarspeldbochten, een gemiddeld stijgingspercentage van 8,2% en een lengte van 14,5 km per klim. Daarom gaat hij elke week woensdags 85 kilometer fietsen met daarin ongeveer 20 keer de Eltenberg en zondags eveneens 85 kilometer en hierin de steile kant van de Postbank 20 keer op en neer.

"Aan mijn inzet zal het zeker niet liggen, want ik ga er weer 100% voor."

Sponsoren, elk bedrag mag, kan door een bedrag te doneren in de bus van de Alpe d'HuZes in Kapsalon/Haarwerkboetiek Reintjes. "Fantastisch wat in de bus in de kapsalon en bij verschillende andere bedrijven wordt gedaan," lacht Geert.

Doneren kan ook via Ideal op de site van Alpe d'HuZes.


www.opgevenisgeenoptie.nl