Nieuw tijdens trekkertrek Toldijk: helikopter rondvlucht  boven Toldijk en Steenderen.
Nieuw tijdens trekkertrek Toldijk: helikopter rondvlucht boven Toldijk en Steenderen.

Helikoptervluchten, kinderactiviteiten, live muziek en trekkertrek

Het ideale gezinsuitje in Toldijk

Toldijk - Op zondag 3 mei vindt op het evenemententerrein bij Vleesboerderij Garritsen de tweejaarlijkse trekkertrek plaats, georganiseerd door Stichting Humstee. Meer dan 135 (!) deelnemers in allerlei verschillende gewichts-, en vermogensklassen gaan vanaf 09.00 uur de strijd met de sleepwagen aan. Zowel voor de liefhebber als de recreant een plattelandsactiviteit die men meegemaakt moet hebben.

Nieuw dit jaar, en voor het eerst tijdens een regionaal evenement is het mogelijk om tegen een sterk gereduceerd tarief plaats te nemen in een echte helikopter en een rondvlucht te maken boven Toldijk en Steenderen. Voor slechts € 35,- kunnen belangstellenden mee de lucht in, en het genoemde gebied vanuit de lucht bekijken! Vooropgave kan via http://www.helikoptervlucht.nl/trekkertrektoldijk/ of ter plekke, maar wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.
Trekkertrek is natuurlijk hartstikke leuk, maar omdat de kleintjes nu eenmaal niet de hele dag naar hetzelfde willen kijken heeft de organisatie een uitgebreid kinderprogramma samengesteld. Zo kan er met echte quads worden gereden door de kids zelf in een kindvriendelijk parcours, en kan er worden gedroomd van een carrière als kraanmachinist en kunnen zelf gaten worden gegraven met een minikraan. Daarnaast is er een mini trekkertrek-baan waarop met verbouwde zitmaaiers en een kleine sleepwagen trekkertrek in het klein kan worden nagedaan. Uiteraard kan een grote zandbak niet ontbreken, zijn er trekkerbehendigheid mogelijkheden en is er een springkussen voor de allerkleinsten. Om het feest compleet te maken is er voor na het spelen een ijsje te koop van IJsboerderij de Steenoven uit Hummelo. Om het voor papa en mama betaalbaar te houden, is de toegang tot het evenement voor kinderen onder de 1,40 meter gratis!
Aan het eind van de middag wordt in de feesttent de geluidsinstallatie aangetrapt en zal Brood op de Plank voor de muzikale omlijsting van het geheel zorgen.
Om niet uit te drogen, of te verhongeren heeft de organisatie geregeld dat er aan beide zijden van de banen de welbekende hamburgers van Vleesboerderij Garritsen te vinden zijn, en wordt de bezoeker door middel van mobiele drankverkooppunten op zijn of haar wenken bediend!
Gratis parkeren, gratis entree voor kids onder de 1,40 meter en activiteiten voor alle leeftijden. Kortom, een dagje uit voor het hele gezin.


Agenda

Museum Smedekinck
Doop en peuterkleding. Naast historische doopkleding worden ook andere artikelen, die met de geboorte en de doop te maken hebben, tentoongesteld. Te bekijken tot 11 juni.
De bombardementen op Zelhem. In de week voorafgaande aan de bevrijding van Zelhem op 1 april 1945 werden Zelhem en Halle gebombardeerd. Bert Schieven stelde de expositie samen, die tot 5 mei te bezichtigen is. Museum Smedekinck is tijdens het zomerseizoen van dinsdag t/m donderdag en de 1e en 3e zondag van de maand geopend van 13.30 tot 17.00 uur.

Galerie Bibliotheek
'In en over Landschap'. Zeer verrassende en prachtige werken van Ingrid Sewpersad uit Nijmegen (alu-prints), Annemiki Bok uit Espel in de Noordoostpolder (schilderijen in olieverf) en Loek Hambeukers uit Beers in Noord Brabant (bronzen sculpturen). De expositie is te bekijken tijdens de openingsuren van de Zelhemse bibliotheek.

Agenda
25 april: Anbo-rijbewijskeuring voor automobilisten vanaf 75 jaar. Gehouden in 'de Oranjehof', Prinses Beatrixstraat 41 in Zelhem. Aanmelden via tel. 06-27594051, tussen 18.30 en 20.00 uur of via anbozelhem@gmail.com.
30 april: Fietsgroep Welzijn Zelhem. Start: 14.00 uur bij de Oranjehof Zelhem. Afstand: 25 km Inl. 06-49135536.