Romain Kaivers gaat zonder twijfel mee doen voor de hoofdprijs.
Romain Kaivers gaat zonder twijfel mee doen voor de hoofdprijs. Foto:

12 april op De Vinkekamp

BeNeCup Supermoto begint in Zelhem

Zelhem – De nieuwe BeNeCup Supermoto gaat op 12 april van start De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen wordt verreden in het Gelderse Zelhem. De Stichting Supermoto Vinkenkamp organiseert voor de achtste keer een supermoto wedstrijd in de gemeente Bronckhorst. Het is echter de eerste keer dat de serie begint op De Vinkenkamp maar het zal niet onopgemerkt blijven.

Romain Kaivers gaat zonder twijfel mee doen voor de hoofdprijs.

Omgekeerd
De eerste wedstrijd van het seizoen is natuurlijk altijd spannend maar in Zelhem zeker! De organisatie blijft altijd maar bezig met het verbeteren van het evenement. De meeste aandacht gaat uit naar de veiligheid voor rijders en het publiek. Daarom zal het circuit dit jaar andersom gereden worden. Deze aanpassing heeft grote gevolgen want niet alleen de start/finish moet verplaatst worden. Hetzelfde geldt ook voor de pits, het rennerskwartier, het parc-ferme, het secretariaat. Ofwel, de Zelhemse organisatie heeft nagenoeg het gehele evenement in een nieuw jasje gestoken. Daarbij kan er dit jaar ook op de zaterdag getraind worden, dit tot grote vreugde van de rijders.

Ook de bedrijven op bedrijventerrein De Vinkenkamp zijn daar blij mee en de organisatie is de 'buren' daarvoor dan ook heel dankbaar.

Nieuwe aanwas
Er komen in Zelhem vier klassen in actie, de Belgische Nationale, de Nederlandse Nationale, de Euro-klasse en de BeNeCup. Wie volgt Marcel van Drunen op? De Eindhovenaar heeft na zeven titels besloten plaats te maken voor nieuwe aanwas. Van Drunen wist twee keer in Zelhem te winnen terwijl 'rivaal' Marc Fraikin maar liefst vier keer op de hoogste treden mocht stappen in Zelhem.

Beide zijn er niet meer bij. Dus rijst de vraag wie de zwaar bevochten hoogste plaats op het erepodium op 12 april gaan innemen.

Eerste wedstrijd van het seizoen naar Zelhem

Superfinale
De trainingen beginnen om 9.00 uur, omstreeks 11.00 uur gaat er voor de eerste keer dit jaar om de punten gestreden worden. De entree is slechts 5 euro, kinderen tot en met 15 jaar kunnen zelfs gratis komen kijken. Daarvoor kan er de gehele dag genoten worden van motorsport met als toetje de Superfinale waarin de beste rijders van alle klassen het tegen elkaar gaan opnemen.


www.supermotozelhem.nl


According to Mary bij Live@Ideaal

Zelhem - Woensdagavond 15 april staat de band 'According to Mary' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt een aantal nummers live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

According to Mary is een band met muzikanten uit bands als Pebbles and the BamBams, R U Ready en The Rock and Roll Junkies, die onder de bezielende leiding van Rockbitch Marion 'Mary' van Wijk, de lekkerste rockcovers eruit knallen.

De band staat garant voor een avond meegalmen met de bekendere rocknummers als: Keep'on Rocking in a Free World, Proud Mary, Born to be Wild, Hard to Handle, Allright Now, Smoke on the Water, Like the Way IDo, Saturday Night, Highway to Hell en vele anderen, maar ook recentere nummers van bijvoorbeeld Triggerfinger en Sass Jordan worden niet geschuwd.

In 'According to Mary' spelen Roland van Wijk-gitaar/zang, Luuk Vriezen-gitaar, Mark Kupers-drums, Peter Jansen-bas en Marion 'Mary' van Wijk –zang/bas/percussie.

Het programma Live@Ideaal is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org.

Opgeven
Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@ideaal.org Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.