De groep studeerde het stuk Burgemeester in Nood in.
De groep studeerde het stuk Burgemeester in Nood in. Foto:

Voorjaarsuitvoering op 17 en 18 april van toneelvereniging Wees Een Zegen

Blijspel Burgemeester in Nood

Zelhem - Op vrijdag 17 en zaterdag 18 april houdt toneelvereniging Wees Een Zegen uit de Wittebrink haar voorjaarsuitvoering.

De leden van de toneelvereniging hebben het stuk Burgemeester in Nood ingestudeerd. Een blijspel in drie bedrijven, geschreven door Walter G Pfaus.

Burgemeester Ziegers verkeert in grote nood. Zijn buitenverblijf is uitgebouwd zonder bouwvergunning. De opdrachtgever schakelt zijn nicht in, die de burgemeester op een avond dronken voert. Ze brengt hem het hoofd op hol en haalt hem over de bouwvergunning te ondertekenen en voorzien van gemeentestempel. Die ligt op het gemeentehuis en omdat de burgemeester geen sleutel bij zich heeft, moet hij een raam inslaan maar hij wordt ontdekt. Gekweld door zijn slechte geweten besluit de burgemeester, dat het document vernietigd dient te worden. De nicht van de generaal is echter niet meer in het bezit van de vergunning. Voor de burgervader breken nu een paar benauwde uurtjes aan...
De voorjaarsuitvoering vindt plaats in 't Brinkhuus aan de Hummeloseweg 67 in Zelhem. In de pauze is er een verloting. De beide avonden starten om 19.30 uur en de entree bedraagt drie euro (voor donateurs gratis toegang). Voor meer informatie: www.toneelvereniging-weeseenzegen.nl of neem contact op met Henk Radstaak tel: 06-20032901.