Laatste werkzaamheden voor de open dag bij Ezelstal De Edelingen in Zelhem.
Laatste werkzaamheden voor de open dag bij Ezelstal De Edelingen in Zelhem. Foto: Liesbeth Oukes

Belangstellenden kunnen het vernieuwde bedrijf bekijken

Open dag ezelstal De Edelingen

Zelhem – Ezelstal de Edelingen organiseert op zaterdag 11 april van 11.00 tot 16.00 uur een open dag. Belangstellenden kunnen die dag het vernieuwde bedrijf bekijken. De ezels staan in hun nieuwe stal en de oude is nu omgebouwd tot een prachtige ontmoetingsruimte met een nieuwe keuken.

Jan en Joke Groot Roessink van Zorgboerderij De Mettemaat in Hengelo Gld. kwamen in de herfst van 2013 in contact met ezelstal de Edelingen in Zelhem. Zij namen het bedrijf over als tweede vestiging van hun zorgboerderij in Hengelo en het is nu een volwaardige plek waar zorgvragers dagbesteding krijgen. Jan en Joke coördineren het geheel, dochter Rianne is in Zelhem verantwoordelijk.

Mogelijkheden
Bij ezelstal de Edelingen is het mogelijk wandelingen te maken met een ezel, alpaca of rendier, vanaf een half uur tot meerdere dagen met overnachting. Boek er een knapzak of picknick bij! Een mobiele kinderboerderij is overigens ook mogelijk. Zij komen dan met dieren op locatie.
Er kunnen kinderfeestjes, familiedagen, verjaardagen voor volwassenen, reünies, sportuitjes of teambuilding-activiteiten worden gehouden, altijd in combinatie met de dieren. Ook is er een horecavergunning aanwezig.
Natuurlijk spelen de ezels een belangrijke rol. Ze kunnen worden geborsteld en geknuffeld, waarna de kinderen om beurten een ritje kunnen maken. Of de ezel wordt voor een huifkar gespannen voor een tochtje in de omgeving.
Op de kinderboerderij mogen de kinderen naar de konijnen, cavia's, rendieren en geiten. Er zijn skelters en twee trampolines. Tot slot kunnen jong en oud genieten van een frietje met een snack of een pannenkoek.

Verbouwing afgerond
Plannen voor het bedrijf in Zelhem hadden Jan en Joke Groot Roessink genoeg. Het dierenpark is uitgebreid, het terras opgeknapt en de stal geschilderd. Voor wandelaars of fietsers is het vernieuwde terras toegankelijk om koffie , thee of een ander drankje te nemen.
De ezels hebben naast hun oude stal een mooi nieuw onderkomen gekregen. Met voor elke ezel een eigen ruif.
Voor het interieur van de stal stonden grotere plannen op het programma. Daar is nu een prachtige ontmoetingsruimte met een nieuwe keuken gerealiseerd voor de zorgvragers, maar wie een kop koffie wil drinken of iets eten, kan daar ook terecht. Beide projecten zijn gedaan door Bouwbedrijf Gebr. Lubbers.

Open dag
Ezelstal De Edelingen is tijdens de open dag op 11 april geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Met gratis koffie en thee, ezelritjes, springkussen en speurtocht. De kinderboerderij is open en natuurlijk kunnen de nieuwe stal, de keuken en het terras worden bezichtigd.


Kattekolkweg 1, Zelhem
www.ezelstal.com
(0314) 620680
info@ezelstal.com