Maarten en Bianca Haverkamp van Het Klokhuis.
Maarten en Bianca Haverkamp van Het Klokhuis. Foto: Liesbeth Oukes

Maarten en Bianca Haverkamp een jaar actief in Het Klokhuis

Zelhem – Het Klokhuis vierde woensdagmiddag 1 april met een open huis en de start van de tweedehands kinderkleding verkoop dat Maarten en Bianca Haverkamp de zaak een jaar runnen. Bezoekers beleefden een interactieve middag, waar ook getoond werd hoe de producten van de winkel gemaakt worden.

Het Klokhuis is een woon- en decoratiewinkel waar mooie, unieke meubels, woonaccessoires en speelgoed, kinderboeken en Annie Sloan Chalk Paint worden verkocht. Er worden ook (tuin) meubels gemaakt in opdracht van de klant.

In 2013 startte deze winkel met personeel van Sa-net Wonen. "Deze organisatie is daar toen mee begonnen om voor hun mensen in de woonvormen ook dagbesteding te organiseren," legt Maarten Haverkamp uit. Het biedt ondersteuning aan mensen, meestal jeugd, met licht verstandelijke beperking of autisme. "In de loop van het jaar kwamen ze erachter dat voor zo'n winkel een heleboel expertise, maar ook tijd en energie nodig is."

Maarten Haverkamp was op dat moment werkloos en heel druk met de Stichting Zwembad Het Elderink. "In het zwembad zou een re-integratiebureau gaan starten. KlikWerkt! heb ik toen opgezet. Wat we heel graag doen is mensen de kans bieden om weer actief betrokken te zijn. Of dat nu betaalde arbeid is of niet, het gaat om de kansen en het bezig zijn." Helaas kwam KlikWerkt! door allerlei redenen niet helemaal tot zijn recht. "Sa-Net en BW-Oost Re-integratie in Doetinchem, waar we connecties mee hadden, zochten een overnamepartner voor Het Klokhuis en vroegen of het wat voor ons was. Een fantastische kans." Maarten ging daar op in en Bianca sloot later aan.

"Op 1 april hebben wij de zaak een jaar en bestaat de winkel iets langer dan twee jaar," vertellen Maarten en Bianca Haverkamp. Er werken nu dertien cliënten en zes vrijwilligers.

Het open huis werd die middag goed bezocht. Vele klanten kregen van de cliënten en vrijwilligers een enthousiaste rondleiding door de zaak en keken bij de verschillende demonstraties die eveneens door de cliënten werden gegeven. Nanda Scheffer van 'Knus en Deco' is gespecialiseerd in styling en zij liet zien welke creatieve workshops zij bij Het Klokhuis geeft. Zelf spullen maken kon ook, zoals een armbandje knutselen of een paasei pimpen. De kinderen gingen aan de slag met lijm, lapjes en veren. Maarten lacht. "De middag is een interactieve beleving."

Het Klokhuis startte deze middag officieel met de verkoop van tweedehands kinderkleding, wederom een mooi arbeidsproject voor de medewerkers van de dagbesteding. Maarten en Bianca Haverkamp zijn trots op hun cliënten en kijken terug op een mooie dag.

www.hetklokhuis.net