Daphne Bloemendaal tussen de violen in de eigen kwekerij.
Daphne Bloemendaal tussen de violen in de eigen kwekerij. Foto: Gerwin Nijkamp

Van hangviolen en eetbare violen tot vioolmuziek

Violenweekend Tuincentrum Bloemendaal

Voor-Drempt - Tuincentrum Bloemendaal organiseert op zaterdag 28 en zondag 29 maart een violenweekend. Bezoekers kunnen dan tussen 10.00 en 17.00 uur violen kopen in ruim veertig soorten en kleuren en bovendien genieten van een uniek programma.

Voor velen uit de regio is Tuincentrum Bloemendaal al jaren een begrip en een vertrouwd adres. Met een enorm breed assortiment aan kamerplanten, vaste planten, zomerbloeiers, snijbloemen en woondecoratie weet menig bloemen- en plantenliefhebber het familiebedrijf aan de Rijksweg inmiddels wel te vinden.

Regelmatig organiseert het tuincentrum activiteiten, zoals komend weekend het violenweekend. "Bezoekers kunnen op zaterdag 28 en zondag 29 maart onze violen uit eigen kwekerij bewonderen, in maar liefst 42 soorten en kleuren," vertelt mede-eigenares Daphne Bloemendaal enthousiast. "We hebben bijvoorbeeld hangviolen, grootbloemige, kleinbloemige en zelfs eetbare violen.

Er is het hele weekend een kok aanwezig die ter plekke hapjes bereidt van eetbare violen die belangstellenden uiteraard kunnen proeven. Er is muziek, natuurlijk bespeeld op viool, en voor kinderen is er een knutselhoek ingericht waar ze eieren kunnen schilderen en kunnen kleuren. Bovendien kunnen bezoekers gratis hun tuingrond laten testen en krijgen ze daar advies over. Kortom, er is voor iedereen wat te beleven hier."

Gratis tuinadvies
Tuincentrum Bloemendaal kan rekenen op een grote groep vaste klanten en er komen ook veel campinggasten naar de Rijksweg om hun vakantieverblijf van binnen of buiten op te fleuren. Voor hen en natuurlijk voor nieuwe klanten organiseert het bedrijf door het jaar heen diverse activiteiten.

Zo is de maand april omgedoopt tot tuinadviesmaand. Geïnteresseerden kunnen in die maand gratis een afspraak maken voor advies en inrichting van de tuin waarbij een vakbekwame hovenier bij de klant thuis komt om te bespreken hoe de planten gesnoeid of verplaatst kunnen worden. Of hoe de tuin gerenoveerd kan worden. Indien gewenst wordt gratis een tuinontwerp gemaakt.

Breed assortiment aan planten te bewonderen

Maar dat is nog niet alles. Naast speciale acties met Pasen, Moederdag en diverse koopzondagen staat er van 20 tot en met 27 juni een bijen- en vlinderweek op het programma waarbij een speciale gast aanwezig is. Voor de kinderen is er op zaterdag 20 juni de mogelijkheid om een vaderdaggeschenk te laten maken, zodat Vaderdag een persoonlijk tintje krijgt.


www.tuincentrumbloemendaal.com