Suzanne en Marieke mochten het lintje doorknippen.
Suzanne en Marieke mochten het lintje doorknippen.

Heropening drogisterij Oosterink

Zelhem - Na een verbouwing, waarvoor de winkel tien dagen gesloten moest blijven, kon de winkel vrijdagochtend 20 maart weer geopend worden. Annemarie Oosterink wilde dit eenvoudig doen door de sleutel om te draaien en aan het werk te gaan, maar daar dacht niet iedereen hetzelfde over. Vriendin Erna Colenbrander had met de juf van school geregeld dat de dochters van Annemarie en Barry een uurtje vrij mochten om de heropening een officieel tintje te geven en zo kwamen Suzanne en Marieke als verrassing tevoorschijn om, onder het oog van ouders en grootouders, het lintje door te knippen.

Met de verbouwing werd een kleine uitbreiding gerealiseerd met als bijkomend voordeel dat de 'nieuwe buur' New Inch over een grotere etalage kan beschikken. Het tweede doel van de verbouwing was om met nieuwe stellingen, een andere routing en moderne verlichting de winkel weer aan te passen aan de eisen van deze tijd. "Het geven van advies blijft bij ons belangrijk", aldus Annemarie, "maar je kunt nu nog overzichtelijker ook zelf rondkijken en kopen."

Door de extra winkelruimte en de andere routing kwam er ruimte voor nieuwe productgroepen en zo kreeg de reformhoek een eigen stek, ontstond er ruimte voor voedingssupplementen en kreeg de make-up een betere plek. Een gezellige tafel biedt mogelijkheden om demo's, voorlichting en presentaties te verzorgen. De centraal geplaatste kassagroep maakt dat medewerksters bij vragen eenvoudig en snel zijn aan te spreken. Met deze verbouwing is Oosterink Drogisterij weer helemaal 'up to date'.


Open Zondag met Smoksmarkt

Zelhem – De voorjaarszon begreep wat de bedoeling was toen hij de aankondiging van de Smoksmarkt las en toverde zondag 22 maart de eerste terrasdag van het voorjaar tevoorschijn. De inwoners van Zelhem maakten graag gebruik van de gelegenheid en kwamen massaal naar het centrum om de 'koopwaar' van de Smoksmarkt te bewonderen. Daarnaast konden ze ook terecht bij de Zelhemse Middenstand, want de meeste winkeliers hadden hun winkel geopend in het kader van deze 'Open Zondag'.

Verspreid door het centrum zaten de kooplui met kofferbakhandel, veelal tweede hands gebruiksmateriaal, om die aan de passanten te slijten. Ook aan de jeugd was gedacht, op het Stationsplein konden ze penalty schieten bij voetbalvereniging Zelos en in de tent op het plein konden ze tegen elkaar gamen.

Gezelligheidskoor 'Canta Doe' uit Doetinchem vertolkte gezellige meezingers op de Markt. Vanaf de goed gevulde terrassen werd volop genoten van het weer en de activiteiten.


Lentefair bij Groenrijk

Doetinchem - Zaterdag 28 van 9 tot 17 uur en zondag 29 maart van 11 tot 17 uur organiseert GroenRijk Steentjes Doetinchem de Lentefair 2015.

Op deze voorjaarsdag is het tuincentrum niet alleen gevuld met planten, bomen, bloemen en decoratieartikelen, maar ook met kraampjes met een divers aanbod. Van hondenspeeltjes tot engelenbeeldjes, van bekroonde wijn tot sieradenlijn. Er zijn standhouders die al eerder op de fairs te zien waren, maar ook weer een aantal nieuwe met verrassende artikelen. De kinderen kunnen knutselen, zich laten schminken of op het springkussen terwijl de ouders van gratis koffie of thee genieten. Kijk voor de deelnemers op de Facebookpagina of op de website.


www.groenrijk.nl


Op de Markt verzorgde 'Canta Doe' een optreden.
De Doetinchemse vestiging van Groenrijk.