De winnaars van de Straten Quiz 2015.

De Zuylenkamp 1 sterkste in Straten Quiz

Hummelo - Zaterdag 14 maart opende quizmaster Leo Meijer, in de goed gevulde, zaal FF naar Steef de avond met de mededeling dat zich vijftien teams hadden opgegeven en dat er dus nog 1 plekje vrij was. Ter plekke werd er een team geformeerd, waardoor de wedstrijd met 16 teams kon beginnen.

Na de eerste 4 ronden, waarin de categorieën Algemeen, Geografie, Gelderland, Royalty, Muziek en Sport aan de orde kwamen, werd al wel duidelijk wie de kandidaten voor de finale waren.
Aan het begin van de quiz hadden alle teams al een foto-vel gekregen met daarop de ogen van diverse royalty's en tijdens de pauze kregen ze opnieuw een vel. Nu met foto's van diverse paleizen. Het team dat uiteindelijk de meeste foto's goed had, kon hiermee 5 extra punten verdienen. Deze gingen naar het team van de Keppelseweg, dat maar liefst alle foto's goed had. Daarmee was dit team zeker van een plaatsje in de troostfinale, waar werd gestreden om de plaatsen 5, 6, 7 en 8. Zeker waren ook al de teams van Pennekampweg en de Brouwerij. De teams van De Zuylenkamp 2, De Zuylenkamp 3 en Zelhemseweg 2 moesten middels een shoot-out-vraag uitmaken wie ook aan de troostfinale mee mochten doen. Het team van De Zuylenkamp 2 wist het eerst de stem van André van Duin te herkennen en mocht dus door.
Voor de finale hadden zich geplaatst de teams van De Zuylenkamp 1, Zelhemseweg 1, Dorpsstraat en Torenallee. Hier bleef het spannend tot en met de laatste ronde. Voor de laatste ronde met de sportvragen stond het team van Zelhemseweg 1 nog op de eerste plaats, maar nadat het team van De Zuylenkamp 1 alle vragen in deze ronde goed wist te beantwoorden, was de overwinning voor hen en kon het team van captain Maurits Meijer en de leden Ron Elsinga, John Slagter en Simon Wissink de enveloppe met daarin de eerste prijs in ontvangst nemen. Tweede werd Zelhemseweg 1, derde Torenalle 1 en vierde Dorpsstraat.

Het was een avond met vertier, spanning en gezelligheid, waarin voor de eerste keer gebruik werd gemaakt van een scherm op elke desk waar de beeldvragen voor alle deelnemers goed zichtbaar waren. Al met al was deze vierde editie een geslaagde start van het seizoen 2015 voor oranjevereniging Hummelo en Oranje.

Goud, zilver en brons voor turnsters IJGV

IJzevoorde - Op 14 maart vond in de turnhal in Doetinchem de tweede regionale turnwedstrijd voor de 5e divisie plaats. 9 turnsters vertegenwoordigden IJGV.

Julia Harbers turnde in wedstrijd 1, ze laat zien steeds beter te worden en eindige als 14e. Melanie Jansen turnde in wedstrijd 2, ze turnde een erg stabiele en nette wedstrijd. Het verschil met het podium was erg klein, maar 0,25 punten, ze werd 7e. In wedstrijd 4 was het de beurt aan de junioren, deze drie meiden turnden sterk: Karlijn Post werd 5e, Joni Susebeek werd 2e en Nicole Heesen 1e! De laatste wedstrijd was het de beurt aan de pupillen 2 en de senioren. Iris Kreefenberg en Carmen Vrieze turnden naar de 8e en 17e plek bij de pupillen. Bij de senioren behaalde Ismee Susebeek een mooie 5e plek, Linda Wesselink werd in dezelfde categorie 3e.