De band De Pensionado's.
De band De Pensionado's. Foto: PR

De Pensionado's in kerk Hummelo

Hummelo - Vrijdagavond 27 maart om 20:30 uur staan De Pensionado's op de planken van de Hummelose kerk. Pas één keer eerder traden deze 'rollator-rockers' op en dat was, eveneens in Hummelo, op festival Mañana Mañana in 2014. Spelen doen ze wél wekelijks, maar dan gewoon voor de lol, in de hooiberg van de zanger van De Pensionado's: Bennie Jolink.

Rollator-rockers klinkt natuurlijk heel grappig en Jolink kan er zelf ook hartelijk om lachen, maar de term is eigenlijk niet erg op zijn plaats. De band bestaat uit: Bennie Migchelbrink; zang en drums, Stef Geurtzen; zang, gitaar en mondharmonica, Ernst Wernicke; zang en basgitaar en Bennie Jolink; zang, gitaar en piano. Met ieders vijftig jaar rock 'n roll-ervaring op zak nemen De Pensionado's de vrijdagavondse kerkgangers mee naar de fifies en sixties met covers en eigen nummers, maar ook met gospel en dat past natuurlijk perfect in de kerk. Ernst Wernicke kan men kennen van The Jibbs, Stef Geurtzen van The Hurricanes en Bonne Route, en Bennie Migchelbrink is in muzikale kringen vooral bekend als tekstschrijver van Normaal, samen met die andere Bennie.
De zaal (kerk dus) gaat om 20:00 uur open en om 20:30 uur vangt het optreden aan. De Pensionado's spelen twee sets. Kaarten kosten 15 euro en zijn te reserveren via bestellen@dorpshuishummelo.nl en te koop bij de Spar (in Hummelo).
De activiteitencommissie van Stichting Dorpshuis Hummelo staat los van de kerk en organiseert activiteiten in kerk en dorpshuis om een ontmoetingsplek te zijn en blijven onder andere op cultureel vlak in het levendige Hummelo.