Robbert Heck is eigenaar van de 'Gezelligste winkel van Bronckhorst'.
Robbert Heck is eigenaar van de 'Gezelligste winkel van Bronckhorst'.

De sfeermakers uit Laag-Keppel starten nu ook een digitale winkel

Ryan's 'Gezelligste winkel van Bronckhorst'

Laag-Keppel – Onlangs werd Ryan's uitgeroepen tot de gezelligste winkel van Bronckhorst. De sfeervolle winkel met een grenzeloze collectie aan tegels en natuursteen in landelijke stijl wist via zijn sociale netwerk de meeste stemmen te vergaren voor deze verkiezing en mag nu een jaar lang de eervolle titel 'Gezelligste winkel van Bronckhorst' dragen.

Eind vorig jaar werd eigenaar Robbert Heck benaderd of hij mee wilde doen aan de verkiezing. Het leek hem een leuke uitdaging en met een simpele bevestiging per e-mail was de nominatie een feit. "Maar toen begon het pas," start Heck zijn verhaal. "We hebben onze klanten en ons sociale netwerk een e-mail gestuurd met het verzoek op ons te stemmen. Ook via LinkedIn en Facebook hebben we een oproep gedaan." En met succes, want Ryan's werd de winnaar van Bronckhorst. De sfeermakers uit Laag-Keppel, zoals Ryan's zichzelf noemt, mogen nu een jaar lang de eervolle titel dragen.

Geen tegels maar sfeer verkopen
In 1996 startte Ryanne Polman een winkel in badkamers in het centrum van Doesburg. Toen die locatie na enkele jaren te klein werd, verhuisde ze naar het huidige pand aan de Rijksweg in Laag-Keppel waar ze samen met haar partner Robbert Heck het assortiment verder uitbreidde. "Sinds onze start hier richten we ons op tegels en natuursteen in landelijke stijl. Noem het klassiek, stijlvol, tijdloos of ambachtelijk maar het is in ieder geval sfeervol. Wij houden daarvan, wij geloven daarin en onderscheiden ons daarin van de massa. We verkopen geen tegels maar wij verkopen sfeer. Je zult hier ook geen wastafel van Italiaans design vinden," vertelt Heck.
Ryan's kent een grote klantenkring maar klanten komen niet snel terug. "Gewoonweg omdat je niet elk jaar je badkamer of keuken verbouwt. Logisch ook, maar die klanten promoten ons dan weer bij hun familie en vriendenkring en dat is voor ons natuurlijk de beste reclame", voegt Heck er terecht trots aan toe.

Komst digitale winkel
In de gezellige winkel in Laag-Keppel staat tussen het assortiment een tegeltje met de spreuk 'De ergernis over de slechte kwaliteit duurt voort als de vreugde over de lage prijs allang vergeten is.' Dat zijn producten iets duurder zijn, geeft Heck direct toe."Maar dat vertaalt zich dan ook weer in duurzaamheid," vervolgt hij. "Bovendien is onze ervaring dat iedere klant hier voor een betaalbare prijs prima kan slagen."
Met de komst van een digitale winkel met dezelfde sfeer en service als in het pand aan de Rijksweg verwacht Heck de klant nog beter te bedienen. "Rond juni is tegelsvantoen.nu een feit en kunnen klanten op ieder gewenst moment ons assortiment bekijken en bestellen. En vanaf 12 april is onze winkel iedere zondag geopend van 12.00 tot 16.00 uur." Het is duidelijk dat Ryan's niet alleen staat voor gezelligheid maar ook voor optimale klantbediening.