Kinderen leven zich uit in de nieuwe speeltuin.
Kinderen leven zich uit in de nieuwe speeltuin.

Toestellen voor jeugd tot twaalf jaar

Speeltuin geplaatst bij 't Hessenhuus

Drempt – Multifunctionele accommodatie 't Hessenhuus in Achter-Drempt beschikt sinds afgelopen week over een speeltuin. De speeltoestellen voor de jeugd tot twaalf jaar werden om een bijzondere reden aan 't Hessenhuus geschonken.

Afgelopen maandag werden ze geplaatst: de zes speeltoestellen voor de jeugd tot twaalf jaar. Een wipwap, twee schommels, een evenwichtsbalk, twee rekstokken, een kleine glijbaan en een groot klimtoestel met glijbaan. Een geweldige aanwinst voor bezoekers van de multifunctionele accommodatie, die tevens dienst doet als clubhuis van voetbalvereniging HC'03. De speeltuin ligt in het verlengde van de kleedkamers, goed zichtbaar vanuit 't Hessenhuus en vanaf het terras.

In september 2014 benaderde de huidige medezeggenschapsraad van basisschool de Klimtoren in Voor-Drempt en het oude bestuur van basisschool St. Willibrordus in Achter-Drempt het bestuur van 't Hessenhuus. Medio jaren negentig werd er een extra lokaal gebouwd aan de Willibrordus, gefinancierd door de school en met hulp van vrijwilligers en sponsors. Bij de overdracht van de school van de gemeente naar Stichting IJsselgraaf werd afgesproken dat voor het resterende geldbedrag van de aanbouw een bestemming werd gezocht voor basisschoolkinderen in het dorp. Afgelopen najaar vonden de betrokkenen de tijd rijp en in overleg werd samen bepaald dat een speeltuin bij 't Hessenhuus perfect aan die voorwaarde voldeed.

Het bestuur van 't Hessenhuus is alle betrokkenen zeer dankbaar voor deze schenking. Van de speeltuin kan nu al volop gebruik worden gemaakt. In mei, tijdens het jeugdtoernooi van HC'03, vindt de officiële opening plaats.