Ook tijdens de rommelmarkt zet de hele muziekvereniging zich in.
Ook tijdens de rommelmarkt zet de hele muziekvereniging zich in. Foto:

Jong en oud zetten zich in bij Muziekvereniging Euterpe uit Halle

Voorbereidingen voorjaarsconcert

Halle - Jaarlijks zijn er heel wat activiteiten die die muziekvereniging Euterpe op de agenda hebben staan. Binnenkort staat het voorjaarsconcert weer voor de deur.

Concerten, optochten, serenades maar ook andere activiteiten zoals kerstmarkt, rommelmarkt en Halse dag horen bij de vaste activiteiten van de vereniging. Met z'n allen zet men de schouders eronder om de vereniging, die bestaat uit een fanfare en een slagwerkgroep, financieel gezond te houden. Dirigenten en leden zijn op het moment druk bezig met de voorbereiding voor het voorjaarsconcert, waarbij ook de jeugd, samen met de fanfare en de slagwerkgroep, meespeelt. Voor het voortbestaan van zo'n vereniging heb je jeugd nodig en een muzikale opleiding. Euterpe heeft die goede en leuke muziekopleiding en plek voor nieuwe leerlingen.

Basis muziekles,muzieklessen voor de groepen 4 en 5
Er kan gekozen worden tussen AMV-les of blokfluitlessen. Euterpe wil graag jeugd een leuk programma bieden. Muziek maken is leuk en samen is het gezellig. AMV lessen worden gegeven door dirigent Gerard Berentsen. Bij deze lessen gaat het meer om de beleving van muziek en wat er allemaal bij komt kijken. De blokfluit is een klein onderdeel van deze lessen. Voor wie graag iets met muziek wil, maar nog niet precies weet wat, zijn dit leuke lessen. Je kunt ook kiezen om blokfluit te leren spelen, Mirjam van den Burg uit de Veldhoek geeftdeze lessenop de Dorpsschool in Halle.
Na de basis muzieklessen kun je verder met je opleiding bij de slagwerkgroep, de lessen worden hier gegeven door André Floors of bij de fanfare waar de lessen worden gegeven door Gerard Berentsen.
Als je zin hebt om op een leuke manier muziek te maken, dan meld je dan aan. Voor meer informatie, tel: 0314 846595 of 06-42406909 Email: ingrid.euterpe@gmail.com
Euterpe heeft niet alleen muzikanten nodig maar ook mensen er omheen die willen helpen bij allerlei activiteiten zoals de adviescommissie. Deze groep mensen organiseert o.a.jaarlijks een grote rommelmarkt (de zaterdag na Hemelvaart). Heeft u spullen zoals: boeken, gereedschap, huisraad, kleding, kleine meubelen of speelgoed, u steunt hiermee muziekvereniging Euterpe. Wij komen het graag halen maar u mag het ook komen brengen. Neem hiervoor contact op met: Gerrit Legters 06-13446327 of Gerrie Maalderink 06-23330790.

Enkele data om vrij te houden:
Voorjaarsconcert: Zondagmorgen 12 april, zaal Nijhof
Grote rommelmarkt: Zaterdag 16 mei, terrein fam. Dünnebach te Halle-Nijman
Zomerconcert: Vrijdagavond 10 juli, zaal Lovink
Halse Dag: Zondag 6 september Euterpe staat hier ook
Najaarsconcert: Zaterdagavond 28 november, grote Kerk