Maria Onstenk.
Maria Onstenk. Foto: Roderic Kreunen

Onderneming in coaching en begeleiding Maria Onstenk

Coachingspraktijk Bronckhorst

Hengelo - Na haar werk als ziekenverzorgster en het voltooien van de verpleegopleidingen maar ook coaching en de basisopleiding voeding is Maria er inmiddels klaar voor. Ze begint een eigen onderneming in zowel coaching als verpleegkundig begeleiden bij artsenbezoek.

Coaching doet Maria in de breedste zin van het woord. Veel mogelijkheden ziet ze in coaching van kersverse moeders. Als moeders van de roze wolk komen, blijkt dat het vaak niet eenvoudig is werk, gezin en hobby te combineren. Ook moeders bij wie het roze wolkje voorbij drijft kan Maria ondersteunen. Ook mensen die problemen hebben met bv. tijdsplanning of financiën, of last hebben van sombere gedachten of onzeker zijn over zichzelf, ze kunnen allemaal terecht bij Maria Onstenk.
Maria wil ook gaan fungeren als wandelcoach op gewicht: mannen en vrouwen begeleiden bij het afvallen en voedingsadviezen geven. Haar motto is het lichaam niet vullen maar voeden. Ze werkt niet met maaltijdvervangende repen en shakes, maar gewoon gezond en eerlijk voedsel uit de supermarkt. Ze wil een aantal malen per week met groepjes in wisselende samenstelling gaan wandelen. Iedereen kan daarbij aansluiten en tijdens de wandelingen kunnen nuttige adviezen over gewicht en voeding worden besproken. "Het voordeel is dat mensen elkaar ontmoeten, elkaars hulpbron zijn en bv. recepten kunnen uitwisselen. Ze wil op vaste tijden wandelgroepen vormen, bv. op dinsdag- en donderdagavond of op zaterdagmiddag. In overleg zijn andere tijden mogelijk. Ook mensen die niet willen afvallen maar wel meer willen weten over voeding of alleen willen wandelen zijn welkom. Ook één op één begeleiding is mogelijk. Ook haar oorspronkelijke idee om mensen verpleegkundig te begeleiden bij artsenbezoek heeft Maria niet losgelaten. Ze haalt u thuis op, zit bij het gesprek met de arts, stelt kritische vragen, brengt u weer thuis en zet daarna de eerste zorg in gang, zoals medicijnen ophalen bij de apotheek. "Ik ben ervan overtuigd dat daar veel behoefte aan is. Vooral ouderen hebben problemen om bij de dokter te komen, krijgen lang niet alles mee wat er in een gesprek wordt gezegd en stellen vaak niet de juiste vragen. Soms wonen de kinderen ver weg of moeten ze al veel bijspringen." Door haar medische kennis kan Maria de mensen hierbij helpen en mantelzorgers ondersteunen. Wanneer mensen het op prijs stellen maakt ze van het gesprek een verslag zodat alles later nog eens nagelezen kan worden.
Dit alles doet Maria op vertrouwelijke basis want als verpleegkundige heeft ze een eed van geheimhouding afgelegd.
Voor meer informatie: www.coachingspraktijkbronckhorst.nl
Vragen of aanmelden kan telefonisch op nummer 06-27216508. Of via de mail: info@coachingspraktijkbronckhorst.nl