Bonfire Over the Rainbow, een red tabby white Perzische kater.
Bonfire Over the Rainbow, een red tabby white Perzische kater. Foto:

Nederlandse Perzen Vereniging organiseert kattenshow in Het Hooge Wessel

Internationale Kattenshow

Steenderen - Op zondag 19 april er in Sporthal Het Hooge Wessel een Internationale Kattenshow. Deze tentoonstelling is voor raskatten maar ook voor huiskatten. De Nederlandse Perzen Vereniging organiseert de show.

Naast de langharige Perzen en de Exotic Shorthairs, zijn er vertegenwoordigers van de halflangharen als Maine Coon, Heilige Birmaan, Ragdoll, Turks Angora, Noorse Boskat maar ook kortharige rassen als Brits Korthaar, Siamees, Abessijn, Thai, en wellicht ook de naakte Sphynx om er maar een paar te noemen. Deze raskatten worden door internationale keurmeesters op basis van de rasstandaarden beoordeeld. De eigenaars, die graag wat meer over hun eigen ras vertellen, hopen uiteraard dat hun katten als besten zullen worden beoordeeld, zodat ze uiteindelijk als Kampioen of misschien wel als Wereldkampioen te boek zullen staan.
Voor het publiek is dit een goede gelegenheid kennis te maken met of zich te oriënteren op hun favorieten. Er zijn vele verschillende soorten en variëteiten van het huisdier dat onafhankelijk van waar hij vandaan komt ervan uitgaat dat hij geen baas maar personeel heeft. Verder zijn er stands aanwezig waar allerlei informatie te vinden is. Entree volwassenen € 3,50; tot 16 jaar en 65+ € 2,50. Meer informatie is te verkrijgen via de website www.npv.org of via de voorzitter, telefoon (0314) 641602. Toegang van 10.00 tot 17.00 uur.