Alex ten Broek voor zijn nieuwe bedrijf.
Alex ten Broek voor zijn nieuwe bedrijf. Foto: Liesbeth Oukes

Met twintig jaar ervaring is Alex nu voor zichzelf begonnen

Nieuw in Baak: Alex ten Broek Autobedrijf

Baak - Aan de Zutphen-Emmerikseweg 75 A is Alex ten Broek Autobedrijf gevestigd. Na een lange periode in loondienst te hebben gewerkt en ervaring te hebben opgedaan in de autobranche is Alex ten Broek sinds begin december 2014 zijn eigen bedrijf gestart in Baak.

Alex ten Broek studeerde autotechniek op de technische school in Zutphen aan het Vispoortplein. Hij vervolgde zijn opleidingen voor automonteur 1 en 2, leermeester en APK keurmeester.

Als jongen van 15 jaar fietste hij al naar Autobedrijf Wieggers in Steenderen. "Ik begon met autowassen en zo, als zaterdaghulp," vertelt Alex. Na het volgen van zijn stage bleef hij hier nog een aantal jaren werken.

Inmiddels heeft Alex al zo'n 20 jaar ervaring opgedaan als automonteur in de regio.
In november 2014 nam Alex de beslissing om voor zichzelf te gaan beginnen. Het pand was snel gevonden en na het maken van afspraken met leveranciers en het inrichten van het pand met de benodigde apparatuur, startte hij begin december van dat jaar zijn eigen bedrijf aan de Zutphen-Emmerikseweg onder de naam Alex ten Broek Autobedrijf.
"Ik heb gelijk die week de wanden erin gezet en elektra en luchtleidingen aangelegd," vertelt Alex enthousiast. In de garage zijn eveneens twee kantoorunits gerealiseerd. Hij begon met één brug om te kunnen sleutelen. "Langzaam zie je het groeien. Er kwam nog een brug bij en de benodigde erkenningen van de RDW, waaronder de APK erkenning om op eigen locatie te kunnen keuren, zitten er nu op."

Het bedrijf kent een prima start. Alex kent veel mensen uit de buurt en de eerste klanten kwamen al snel naar zijn nieuwe onderkomen.
"Dat is heel fijn," benadrukt hij, "Een stukje persoonlijk contact en vertrouwen, dat vind ik heel belangrijk. Het gaat niet alleen om de auto."

Alex ten Broek is breed georiënteerd. Particulieren en bedrijven kunnen voor reparatie, onderhoud en APK keuring bij hem terecht. Daarnaast heeft hij bandenservice en doet aan schadeherstel.
"Ik verkoop ook auto's, ben als stagebedrijf beschikbaar en ik heb een haal- en brengservice voor de mensen die niet in de gelegenheid zijn om zelf de auto te brengen en halen," besluit hij lachend. "Een stukje service dat je mensen kan bieden." Daarnaast zijn kosteloos leenauto's ter beschikking tijdens reparatie.

Autobedrijf Alex ten Broek, Zutphen-Emmerikseweg 75 A, 7223 DA Baak.
Telefoon (0575) 471564 of (06) 25546252, e-mail alextenbroek@outlook.com.