Schaats- en skeelervereniging De Hessenrijders heeft ook een pupillenafdeling.
Schaats- en skeelervereniging De Hessenrijders heeft ook een pupillenafdeling. Foto:

Maak kennis met De Hessenrijders tijdens inloopmiddag

Open dag schaats- en skeelervereniging

Hoog-Keppel – Of er nu natuurijs ligt of niet, schaats- en skeelervereniging De Hessenrijders is het hele jaar actief. Om dat te promoten organiseert de Keppelse sportvereniging op zaterdag 21 maart een inloopmiddag. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom in sporthal de Hessenhal om te zienen te ervaren wat De Hessenrijders te bieden hebben.

Wie denkt dat De Hessenrijders alleen maar actief zijn als er natuurijs ligt, heeft het mis. Schaatsers werken immers het hele jaar aan hun conditie en leggen in de zomer de basis voor een actief winterseizoen. Met hardlopen, skeeleren en fietsen wordt de conditie op peil gehouden om als het even kan in de wintermaanden het natuurijs op te gaan. Er is zelfs een aantal leden dat elke donderdagavond naar de ijsbaan in Deventer afreist om zich daar optimaal voor te bereiden. Bovendien is er binnen de vereniging een select gezelschap dat jaarlijks naar de Weissensee (Oostenrijk) of naar Zweden reist om op natuurijs te schaatsen.

Demonstraties en clinics
De Hessenrijders is een vereniging met zo'n 450 leden. De grote groep vrijwilligers binnen de vereniging beheert samen met het bestuur de schaatsbaan aan de Oude IJssel in Laag-Keppel. Daarnaast is de vereniging ook organisator van de succesvolle Keppelrun, een hardloopwedstrijd in en rondom Hoog-Keppel, die op zondag 14 juni voor de achtste keer wordt gehouden. Elke zomer zijn er een loopgroep en fietsgroep actief, in de winter wordt er getraind in de zaal en voor de jeugd wordt er het hele jaar door skeelerles gegeven in de sporthal. Om kennis te maken met alle activiteiten nodigen De Hessenrijders alle belangstellenden uit om op zaterdagmiddag 21 maart naar sporthal de Hessenhal te komen. Tussen 14.00 en 16.00 uur vindt daar een demonstatie en skeelerclinic plaats voor zowel de jeugd als voor de volwassenen. Voor wie zelf mee wil doen, is er skeelermateriaal aanwezig om direct actief kennis te maken met deze sport. Ook wordt er een demonstratie gegeven van het gebruik van de schaatsplank. Een perfect middel om te werken aan de schaatstechniek. Wie wil, kan zelf meedoen en het droogschaatsen ervaren.
Naast de demonstraties en clinics is ook fietsenzaak Xycleservice uit Doesburg aanwezig met racefietsen, mountainbikes en andere fietsartikelen. Free-Wheel uit Vorden is op deze middag ook van de partij en toont diverse skeelers, schaatsen en aanverwante artikelen. En natuurlijk is er ook volop informatie beschikbaar over schaats- en skeelervereniging De Hessenrijders. Voor een hapje of een drankje kan men terecht in de kantine van de sporthal die deze middag uiteraard geopend is.


www.hessenrijders.nl