Het duo Saxoforte.
Het duo Saxoforte. Foto: PR

Hommage aan 200 jaar saxofoon

Hummelo - Zondagmiddag 22 maart brengt het duo Saxoforte in de Dorpskerk van Hummelo een muzikale hommage aan de 200e geboortedag van de uitvinder van de saxofoon: Adolphe Sax. Robert Wijnands en Ben Simmes, beiden als docenten aan de Muziekschool Oost-Gelderland verbonden, presenteren op deze middag een gevarieerd muziekprogramma met zowel licht klassieke als ook moderne muziek uit deze periode.

Duo Saxoforte bestaat uit pianist Ben Simmes en saxofonist Robert Wijnands. Met hun muziek willen zij de minder gebruikelijke, maar zeker zo mooie combinatie van klassieke saxofoon en piano bij het publiek onder de aandacht brengen. Het duo onderhoudt veel contacten met hedendaagse componisten die speciaal voor deze combinatie componeren. In alles wat zij doen streven zij naar een optimale variatie in het vaak traditionele repertoire, waar de energie van af spat.
Het concert wordt een gezellige loungemiddag voor iedereen die van licht klassieke muziek houdt. Het optreden wordt mede mogelijk gemaakt door de vriendelijke ondersteuning van de Muziekschool in Doetinchem.


zondag 22 maart, 15.00 uur, kerk open 14:30 uur
Dorpskerk Hummelo
€ 10 per persoon, tot 12 jaar gratis
voorverkoop: Spar Janssen Hummelo / zondagmiddaginhummelo@gmail.com