Koor Hartgelach, meer dan zang alleen
Koor Hartgelach, meer dan zang alleen Foto: Jan Knoef

Vrolijke middag met koor 'Hartgelach'

Zelhem – In de 'Schure' van Museum Smedekinck wordt het zondagmiddag 22 februari een vrolijke boel met het optreden van koor Hartgelach uit Varsseveld. De entree is gratis. Het optreden begint om 14.00 uur, maar de Schure is al vanaf 13.30 uur geopend.

Koor Hartgelach werd in 1997 opgericht als smartlappenkoor 'Hartgelach'. Vorig jaar verdween de toevoeging 'smartlappenkoor', omdat Hartgelach meer wil dan alleen maar smartlappen zingen. Op het repertoire staan nu ook andere Nederlandstalige meezingers en zelfs een aantal Duits- en Engelstalige nummers.
Een optreden van dit 30 leden tellende gezelschap, waaronder ook een aantal muzikanten, is niet alleen prettig om naar te luisteren, maar ook boeiend om naar te kijken.

Een speciale dramacommissie bedenkt voor elk nummer een dansje of show en dat maakt een optreden van Hartgelach steeds weer verrassend.

Ook de inwendige mens komt niks te kort. Naast koffie, thee en andere drankjes zijn er heerlijke versgebakken wafels te koop.
Na afloop van het optreden, om circa 16.00 uur, kunt u in de daarvoor bestemde bus eventueel een vrije gift voor het museum deponeren.
Het museum zelf is zondag 22 februari gesloten.