Elke woensdagavond een live-optreden bij Radio Ideaal
Elke woensdagavond een live-optreden bij Radio Ideaal Foto: Jan Knoef

Tijdens Live@Ideaal speelt een band en worden de leden daarna geïnterviewd

'The Gentlemen' en 'Big O & the
Bottoms' te gast bij Ideaal

Zelhem - Deze week een dubbele aankondiging van de uitzending van Live@ideaal. Woensdag aanstaande (11 februari) staan The Gentlemen of Rock & Roll centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De week erop, woensdag 18 februari, is de band 'Big O & the Bottoms' te gast in de studio. Tijdens de uitzending speelt de band een aantal nummers live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

Het trio 'Gentlemen of Rock & Roll' is een muzikaal samenwerkingsverband tussen een aantal gelouterde muzikanten met een lange staat van dienst, die bewijzen, dat (de middelbare) leeftijd geen rol hoeft te spelen in het met plezier spelen en uitvoeren van Rock & Roll. In de muziek van The Gentlemen is duidelijk te horen dat 'de sixties' een grote inspiratiebron zijn geweest.

Zowel in de eigen nummers als in de covers komt de magie van een van de meest tot de verbeelding sprekende muziektijdperken naar boven. "Rock & Roll moet swingen, zweten, broeien, gloeien en aanzetten tot dans", aldus the Gentlemen. In The Gentlemen of Rock & Roll spelen John Bijl-bas/zang, Emil Ensminger-gitaar/zang en Luuk Cool-drums.

Woensdag 18 februari staat de band 'Big O & The Bottoms' centraal. Het trio ontstond in 2012 rondom een twee meter lange charismatische frontman met een akoestische gitaar, die, begeleid door een strakke ritmesectie van bas en drums het beste uit het TOP2000 repertoire ten gehore brengt. Onder het motto 'Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?' worden nummers gespeeld, omdat ze het leuk vinden. Gewoon, omdat het kan! Big O heeft geen pretenties, gaat enthousiast op zoek naar de klik met het publiek en wil samen met zijn Bottoms maar één ding: lekker muziek maken en aan het eind van het optreden met een brede grijns voldaan huiswaarts keren, in de wetenschap dat het publiek een heerlijk avondje heeft gehad.

Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond van 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar live@ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. live@ideaal.org Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.