Drie genomineerden 'Gelderse Kleiroze' trofee

Dialectfestival Platgespöld in Doetinchem

Doetinchem - Tijdens het dialectfestival 'Platgespold', dat op zaterdag 28 maart in 't Brewinc in Doetinchem plaatsvindt, zal het 'Haevigste Lied' gekozen worden. De winnaar van dit lied wordt beloond met de 'Gelderse Kleiroze' trofee.

Tijdens het festival zullen verschillende optredens verzorgd worden.
Zo zijn er optredens van verhalenvertelster Esther Kämink, streektaalmuzikant Henry Welling, het koor What Ever Happens, maar ook de bands Bonne-Route, Puree en Alles Andes.
Joop Hekkelman is de presentator.

Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers en dialectschrijver/zanger Frans van Gorkum nemen de organisatie voor hun rekening.
Drie genomineerden
De vakjury, bestaande uit regionale radiomakers van dialectprogramma's, heeft inmiddels drie solisten/bands genomineerd. De nummers 'In de fles' van Joop Boxstart, 'de Kilderse stier' van Henry Welling en 'Het platteland is niet te koop' van de band Kiek Now us dingen mee naar de prijs. Tijdens het festival zal het winnende nummer bekend gemaakt worden. De winnaar zal een optreden verzorgen en ook de trofee 'de Gelders Kleiroze' in ontvangst nemen.

Publieksprijs
Er is ook een publieksprijs in het leven geroepen. Fans van het dialectlied kunnen hun stem uitbrengen via een stembiljet op www.geldersekleiroze.nl. Uit een lijst van acht nummers kunnen drie favoriete nummers gekozen worden.

De winnaar van de publieksprijs mag optreden tijdens de tweede uitvoering van het festival 'Platgespöld' dat op 25 april in de Keizerskroon te Ruurlo zal plaatsvinden.


www.geldersekleiroze.nl