Porseleinen 'Offerfeest' van Hanneke Giezen
Porseleinen 'Offerfeest' van Hanneke Giezen Foto: Bernadet te Velthuis

De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek

Nederlandse keramiek in nieuwe expositie van Galerie Bibliotheek

Zelhem - In de nieuwe expositie van Galerie Bibliotheek kunt u tot 14 maart genieten van hoogtepunten van Nederlandse keramiek. Er is een keuze gemaakt om zeven vooraanstaande Nederlandse keramisten uit de Achterhoek onder de aandacht te brengen. Ze onderscheiden zich door hun vakmanschap en originaliteit. De tentoonstelling is voorbereid in samenwerking met de keramiekverzamelaar Frits van der Zweep.

Henk Wolvers komt met zijn bekende subtiele, fijnzinnige vaasvormen. Van Hanneke Giezen wordt prachtig barok porselein, dat doet denken aan verre landen, tentoongesteld. Olav Slingerland toont een perfecte keramische vormentaal, evenwichtig en zuiver. Claire Verkoyen laat haar translucente porselein zien, dat oogt als een chinees sprookje.
Marjan Waanders heeft assemblages als een futuristisch verhaal. YUK Kan Yeung exposeert ragdun porselein dat te lezen is als een kostbaar manuscript.Tot slot staan van Ans Manshanden vernuftige organische structuren opgesteld. Ze zijn meesterlijk van vorm en uitstraling.

De opening op zaterdag 31 januari vond plaats onder grote belangstelling. Na de opening werd enthousiast gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met de aanwezige kunstenaars te praten en er werden zelfs al enkele prachtige stukken verkocht.