Dhr. en mevr. Leenen krijgen bezoek van wethouder Seesing
Dhr. en mevr. Leenen krijgen bezoek van wethouder Seesing Foto: Jan Knoef

Zestig jaar geleden stapten zij in het huwelijksbootje

"Ik heb de mooiste gekozen"

Zelhem - Dinsdag 2 februari vierden Wim en Corrie Leenen uit Zelhem dat ze zestig jaar geleden in het huwelijksbootje waren gestapt. Het feest, dat zaterdag 31 januari werd gevierd "was erg gezellig", zo meldde het paar. Wim en Corrie ontmoetten elkaar in Den Haag. Corrie is geboren in Nederlands Indië en met haar ouders, vijf zussen en één broer naar Nederland verhuisd. Als vriend van die broer kwam Wim in het gezin Heeg en, zoals Wim het omschrijft: "Ik heb de mooiste gekozen." Als bewijs laat hij foto's van Corrie zien toen ze 23 jaar was.

Corrie en Wim kregen samen vier kinderen en zijn de trotse opa en oma van zes kleinkinderen. Wim werkte als administrateur in Den Haag en kreeg in 1974 een baan aangeboden op de in- en verkoopafdeling van Nienhuis Montessori in Zelhem. Na een dagje verkennen in de Achterhoek besloten ze naar Zelhem te gaan. Wim: "Vooral dochter Nel zag dat helemaal niet zitten. Ze was 16 jaar en moest afscheid nemen van haar vriendinnen. Maar ze heeft haar liefde in de Achterhoek gevonden, dus ze zal het me wel vergeven hebben."
Het echtpaar Leenen woont al vanaf de opening van de nieuwbouw met plezier in een appartement aan de Magnoliaweg. "Er zijn wel eens kleine dingetjes, maar we wonen hier prima", aldus Corrie, maar Wim wil wethouder en loco-burgemeester dhr. Paul Seesing, die op bezoek is om hen te feliciteren, nog wel even vertellen dat het afval scheiden in het appartementengebouw een ramp is. De loco-burgemeester geeft het advies contact op te nemen met Berkelmilieu en de verantwoordelijk wethouder om het probleem te bespreken.
Hoewel al op leeftijd zijn Wim (83) en Corrie (85) nog actief. Wim: "Corrie heeft wel honderd hobby's", en wijst op de schilderijen, die ze gemaakt heeft. Ze gaat ook graag naar het centrum om mensen te helpen. Wim speelt graag op z'n keyboard, luistert naar muziek en is nog actief achter de pc, en zelfs op Facebook!