Ben van der Heiden, Henk Steven Kleinburink, Marja Hartman en Mieke Smit ondertekenen.
Ben van der Heiden, Henk Steven Kleinburink, Marja Hartman en Mieke Smit ondertekenen. Foto: Liesbeth Oukes

Buiten Gewoon Buiten legt educatieve moestuin aan

Bekveld – Dit jaar wordt in Bekveld voor kinderen en jongeren (op individuele basis en via school) een educatieve moestuin aangelegd. Hier zullen op ecologisch verantwoorde manier (vergeten) groenten en klein fruit verbouwd en geteeld gaan worden. De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan de oprichting van Stichting Buiten Gewoon Buiten die deze educatieve moestuin mogelijk zal gaan maken door middel van het verwerven van materiële en financiële steun.

Het is de bedoeling dat het project in z'n totaliteit wordt uitgevoerd door vrijwilligers. De moestuin heeft een omvang van ca. 200 m2 en wordt aangelegd op het land van Kinderboerderij Feltsigt. Op een vaste dag in de week worden schoolklassen ontvangen.

De schoolkinderen krijgen informatie over de tuin, de groenten en het klein fruit. De mogelijkheid bestaat dat de kinderen zelf mee tuinieren onder leiding van de vrijwilligers. Daarbij leren ze van alles over de verschillende groenten en fruitsoorten, maar ook wanneer te zaaien, wanneer er geoogst kan worden en zelfs hoe zij de groenten moeten klaarmaken.

In een later stadium zal er in een tuinkeuken worden gekookt met de producten uit de tuin en kan er worden geproefd. Er wordt naar gestreefd om op termijn ook groentepakketten te verkopen. Behalve via school kunnen kinderen in overleg ook buiten schooltijd de tuin bezoeken en meehelpen.

Het passeren van de akte vond maandag 26 januari plaats bij notaris Henk Steven Kleinburink op het kantoor van Tap & Van Hoff notarissen in Doetinchem. Aanwezig waren de voorzitter Marja Hartman, secretaris Mieke Smit en penningmeester Ben van der Heiden.

Het vierde bestuurslid Saskia Derksen was verhinderd. De aanwezige bestuursleden vertelden de oprecht geïnteresseerde notaris over het werk in de moestuin en de nieuwe stichting. Hij gaf hen wat zakelijke tips mee. Na verkorte voorlezing werden alle benodigde stukken ondertekend door de bestuursleden en tenslotte de notaris.