De kinderen zijn blij met de bieb in de Drempste school.
De kinderen zijn blij met de bieb in de Drempste school. Foto:

Bieb in basisschool de Klimtoren Drempt

Drempt - Basisschool de Klimtoren aan de Kerkstraat 87 heeft sinds vorige week een jeugdbibliotheek in de school.

Samen met de hulp van Bibliotheek West-Achterhoek en de gemeente Bronckhorst is een prachtige collectie kinderboeken aangeschaft voor de kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar. Drempt beschikt nu over een heuse bibliotheek en er hoeft dus niet meteen worden uitgeweken naar Doesburg om boeken te lenen. Alle kinderen van de Klimtoren kunnen wekelijks onder schooltijd en een half uur na schooltijd een boek lenen uit de bieb en dat geldt ook voor de kinderen uit de peutergroep van Markant, die tevens in de school is gehuisvest.

Het gekozen boek mag mee naar huis en dat zorgt voor heel veel glunderende gezichten van de leerlingen. Voor kinderen die niet op school zitten en die toch graag uit de bieb willen lenen, is er op woensdag en vrijdag een mogelijkheid om na schooltijd te komen lenen. Op de woensdag is dat van 12.30 tot 13.00 uur en op vrijdag is dat van 14.15 tot 14.45 uur. De bibliotheek wordt bemand door een groep enthousiaste ouders. Zij zorgen voor de uitleen en de hulp bij het kiezen van een boek.

De opening van de bieb was een mooie afsluiting van de Nationale Voorleesdagen. De start van de voorlees-tiendaagse is gedaan door een aantal enthousiaste opa's en oma's van de kinderen. Zij hebben in de onderbouwgroepen voorgelezen aan hun kleinkind maar ook aan andere kinderen. Heel fijn dat de bibliotheek op deze manier heeft kunnen laten zien dat voorlezen heel belangrijk en leuk is. En met de komst van de bieb in de Klimtoren wordt nog eens benadrukt dat zelf lezen geweldig is. Wilt u even komen kijken, dan bent u op de genoemde tijden van harte welkom op de Klimtoren, Kerkstraat 87 in Drempt.


www.deklimtorendrempt.nl