Prins Wim 3e met zijn hofhouding.
Prins Wim 3e met zijn hofhouding. Foto: PR

Carnaval in de Velswijk
met De Doldraejers

Onder de leus ' Spring es lekker uut de ban, wi'j gaot d'r volop tegen an!' zal dit jaar het carnaval in de Velswijk en Wittebrink onder leiding van Prins Wim (Derksen) de 3e worden gevierd.

Vrijdagmiddag 13 februari brengt Prins Wim 3e samen met Carnavalsvereniging De Doldraejers een bezoek aan de basisschool van de Velswijk, voor een carnavalsmiddag samen met de jeugdprins van de school, Mika 1e.
Zaterdag 14 februari start het feest om 13.11 uur met een bonte optocht door de kern van Velswijk, met muziekkorps Niet Zoegen Moar Bloazen uit Halle en het 'kasteel' van de Doldraejers voorop. Start en finish zijn bij het Doldraejershuus (buurthuis D'n Draejer). Iedereen die verkleed mee wil lopen of met een versierd wagentje mee wil doen, is van harte welkom!
Voor de optocht krijgt Prins Wim de sleutel van de gemeente overhandigd door burgemeester Aalderink. Deze sleutel staat symbool voor macht over de Velswijk en Wittebrink. Na de optocht begint het kindercarnaval om 14.00 uur. Clown Heidi zal samen met de kinderen weer mooie figuren maken met ballonnen. Thomas Diesveld zal de middag muzikaal begeleiden. Er zijn lekkere traktaties. De dansgardes zullen er ook zijn. Ouders zijn ook van harte welkom. Het feest eindigt om 15.45 uur.
Om 16.45 volgt er een receptie voor genodigden, waarbij de officiële statiefoto van Prins Wim 3e onthuld wordt. Voor de genodigden is er daarna een gala-diner bestaande uit de traditionele boerenkool met worst.
's Avonds is het grote verklede carnavalsbal. Vanaf 19.30 uur is de zaal open en het begint officieel om 20.11 uur. De (dans)muziek wordt verzorgd door entertainer Robert Hartgers. Ook de dansgardes zullen weer een spetterend optreden verzorgen. Het bal duurt tot 00.30 uur.
Zondag 15 februari begint om 11.00 uur weer de traditionele frühshoppenbrunch. Dit jaar bij café De Tol in de Wittebrink. Hiervoor geldt opgave vooraf. Vanaf 12.30 uur is het 'gewone' frühshoppen, voor iedereen gratis toegankelijk. Carnavalsvereniging De Keidarpers uit Keijenborg is ook aanwezig. Uiteraard zijn bij alle feestelijkheden ook mensen van buiten de Velswijk en Wittebrink van harte welkom. Na de carnaval zullen de foto's te zien zijn op de site: www.dedoldraejers.nl.