Jonge testers voor het orkest.
Jonge testers voor het orkest. Foto: PR

Uniek jeugdproject Test het Orkest

Zelhem - Harmonie Prinses Juliana gaf op 26 januari het startsein voor een gloednieuw jeugdproject, genaamd Test het Orkest. In de weken 5 t/m 7 bezoeken muzikanten uit de harmonie basisscholen in en rond Zelhem, om kinderen kennis te laten maken met het orkest en de instrumenten.

Wie blaast de langste noot op een trompet? Hoe klinkt een klarinet? Kinderen kunnen horen hoe liedjes van Spongebob en Piet Piraat klinken in een orkest. Vervolgens krijgen ze de mogelijkheid om, geheel vrijblijvend, 8 proeflessen op een instrument naar keuze te volgen bij één van de gediplomeerde docenten. Het project wordt in juni afgesloten met een piratenconcert. Op deze manier ervaren kinderen zelf hoe leuk het is een instrument te leren bespelen en hoe gezellig het is dat in groepsverband te doen.
Ook de gemeente Bronckhorst erkent de voordelen van muziekonderwijs voor kinderen en heeft daarom besloten het project Test het Orkest te subsidiëren. Mede dankzij de subsidie kan Prinses Juliana het gehele lessenpakket aanbieden voor slechts €35, inclusief instrument en toebehoren.
Meer informatie over het project volgt via de scholen. Heeft u al vragen, of wilt u een inschrijfformulier ontvangen? Dan kunt u contact opnemen met de projectgroep Test het Orkest. De inschrijving sluit op 1 maart 2015.


testhetorkest@gmail.com
www.prinsesjuliana.nl