Sjors, Ruben, Vincent en Luuk playbacken het nummer Oerend hard van Normaal.
Sjors, Ruben, Vincent en Luuk playbacken het nummer Oerend hard van Normaal. Foto:

Veel belangstelling voor Velswijk Open

"Saamhorigheid maak je samen"

Velswijk – Afgelopen zaterdag 31 januari openden basisschool Velswijk en buurthuis D'nDraejer hun deuren voor alle belangstellenden tijdens Velswijk Open. Een open dag om te laten zien wat het dorp allemaal te bieden heeft en om te vieren dat de school en het buurthuis open blijven.


Rond de klok van 14.00 uur staan er buiten op het plein van het buurthuis een aantal jongens. Ze kijken naar de quadbaan die wordt opgezet en wachten duidelijk op het startsein om te mogen rijden. In de naastgelegen basisschool opent Peter Posthuma, voorzitter van de Dorpsbelangenorganisatie, op dat moment officieel Velswijk Open. Na zijn opening geeft hij het woord aan wethouder Peppelman die namens de gemeente aanwezig is. De wethouder noemt Velswijk een dorp met veel potentie en met een gunstige ligging maar waar voorzieningen de laatste jaren helaas zijn verdwenen. "Velswijk Open is een mooi burgeninitiatief. Saamhorigheid maak je samen en dat laten vrijwilligers en ondernemers hier vanmiddag zien. Samen moet je het doen", aldus de wethouder.

Daarna wordt door spreekstalmeester Arjan Wullink het woord overgenomen en starten de activiteiten. In de basisschool kunnen de leerlingen meedoen aan het rad van avontuur en vervolgens aan het Knotsgek toernooi waarbij ze met een opblaasbare knots een bal in het doel proberen te slaan. Tussendoor zijn er verschillende optredens van kinderen. De een doet een playbacknummer, de ander doet een goocheltruc, leest een zelfgeschreven gedicht voor of vertelt moppen. Tussen de optredens door kunnen de kinderen zich laten schminken of een kunstwerk maken met hun voeten. Alle papa's en mama's, opa's en oma's en andere belangstellenden genieten van het enthousiasme van de kinderen.

Buurthuis D'nDraejeris deze middag gevuld met stands van ondernemers en verenigingen uit de omgeving. Zowel binnen als buiten tonen ze hun activiteiten. Van sportcentrum en nagelsalon tot carnavalsvereniging en klompendansgroep. Geïnteresseerde bezoekers maken een praatje bij de ondernemers en nemen informatiemateriaal mee. In de sporthal naast het buurthuis speelt de voetballende jeugd een toernooi. Omstreeks 16.00 uur zijn alle activiteiten afgerond. In de sporthal wordt dan een luchtkussen geplaatst en in het buurthuis begint coverband v. Ceybergen te spelen met bekende hits voor jong en oud en blijft het nog lang gezellig.

Velswijk heeft duidelijk laten zien wat het te bieden heeft en kan terugkijken op een geslaagde middag.