Op Drift speelt 4 februari bij LIVE@IDEAAL.
Op Drift speelt 4 februari bij LIVE@IDEAAL. Foto: Jan Knoef

Op Drift bij LIVE@IDEAAL

Zelhem - Woensdagavond 4 februari staat de boerenrockband 'Op Drift' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden.

Al sinds het ontstaan van de boerenrockband 'Op Drift' in 1990 timmert de band aan de weg met nummers die vooral het boerenlandleven bezingen. De teksten worden geschreven door zanger-gitarist Wim Woestenenk. Naast hem bestaat de band uit Johny Addink( zang en drums), Victor Macaré (gitaar en zang) en Fred de Lange (bas), muzikanten die al jarenlang in de muziekscene rond Zutphen en Vorden actief zijn.

Hoogtepunten van 'Op Drift' waren onder andere het optreden op het Malieveld in De Haag ten tijde van het boerenprotest tegen de mestwet en in die periode was de boerenrock populair en de agenda overvol. Een ander hoogtepunt is het jaarlijkse muziekfestival 'Herrie bij tante Gerrie' in Warken, waarvan Willem en Johny de mede-organisatoren zijn.

Onlangs werd de vierde CD geproduceerd met een mix van eigen nummers met een enkele cover. Op Drift hoopt nog jarenlang met muziek bezig te blijven. De website is niet meer actief, maar mensen die op zoek zijn naar 'Op Drift' kunnen die vinden op facebook.

U kunt het programma beluisteren via Radio Ideaal, kijk voor het zenderoverzicht op www.ideaal.org/zenderoverzicht.
Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar live@ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. live@ideaal.org Postbus 50, 7020 AB, Zelhem