Zaterdag 24 januari speelden The Heinoos in Hummelo.
Zaterdag 24 januari speelden The Heinoos in Hummelo. Foto: Gerwin Nijkamp

Rock 'n roll in Hummelo

Knus optreden van The Heinoos in de kerk

Hummelo - Zaterdagavond 24 januari was het weer rock 'n roll in de kerk van Hummelo. The Heinoos traden hier voor de derde keer op. Net als vorige keren was de kerk goed gevuld met liefhebbers van rock 'n roll, vertolkt dor deze band.

Het publiek bestond overwegend uit de iets oudere jongeren die volop genoten van een spetterende show. The Heinoos spelen nummers met een hoog 'oh ja-gehalte', vaak nummers die je nu haast niet meer hoort, maar die wel in het geheugen opgeslagen zitten.

Naast covers van de originele nummers waren er ook nummers in het Nederlands en natuurlijk in het dialect te horen.
De band bestaat uit Eric van 't Holt, zang en gitaar, Jan Kolkman, zang en gitaar, Marco Mepschen, drums en Remko Keizer, basgitaar.

De band speelde onder andere een nummer van Fogerty, maar dan met een eigen tekst: Smoorverliefd. Het publiek reageerde enthousiast. Naast stevige nummers waren er ook nummers waar je stil van werd, onder andere het lied dat geschreven was naar aanleiding van de geboorte van twee kinderen. Het was een lied vol verwachting en gaf uiting aan een gespannen afwachten tot de geboorte.

Het nummer November was ook een lied van verwachting, de nieuwe liefde, maar uiteindelijk bleken de geliefden niet bij elkaar te passen. Mooi en ingetogen gezongen. De bewerking van Crazy little thing called love was erg mooi.

Wie de band vaker wil zien, heeft geluk. The Heinoos treden binnenkort nog een aantal keer op in Bronckhorst.

31 januari: Café de Zwaan (Unplugged) in Hengelo
6 februari: Theater Onder de Molen in Vorden
8 maart: Café de Tol (Unplugged) in Zelhem