Boer Ronald Pelgrom met groep 1.
Boer Ronald Pelgrom met groep 1. Foto: PR

Voorleesochtend met boer

Ronald Pelgrom op de Woordhof

Hummelo - Tijdens De Nationale Voorleesdagen 2015 (van woensdag 21 januari t/m zaterdag 31 januari) staan dit jaar de prentenboeken centraal. Naar aanleiding van de titel van het prentenboek 'Boer Boris gaat naar zee' had Openbare Basisschool de Woordhof in Hummelo deze keer boeren uitgenodigd om de kinderen voor te lezen.

Boerenontbijt
Vijf groepen gingen zelfs naar de boer toe zodat ze naast het voorlezen ook nog een informatieve rondleiding op de boerderij kregen.
Zowel op school als op de boerderijen werd begonnen met een boerenontbijt, verzorgd door de ouderraad. Met goedgevulde picknickmanden, op strobalen, met picknickkleden en boerenzakdoeken, vonden de leerlingen en de anderen het erg gezellig en smaakte het broodje zichtbaar extra lekker.

Op de trekker
Bij de kleuters kwam boer Ronald Pelgrom het prentenboek voorlezen. Daarna vertelde hij over zijn koeien, over het voeren en melken, en over welke producten er zoal van melk wordt gemaakt.
Ronald had zijn grootste trekker meegenomen. Na afloop mochten de kinderen hier allemaal even in klimmen.

Rondleiding op de boerderij
De kinderen van groep 3/4 waren te gast bij Eric en Marion Albers aan de Tolstraat in Drempt.
Nadat de kinderen (en de kalfjes) naar het verhaal geluisterd hadden, mochten de kinderen vragen stellen aan de boer en de boerin en hebben ze een rondleiding gekregen over de prachtige boerderij, die van heel veel luxe is voorzien.

Dank voor de gastvrijheid
OBS de Woordhof bedankt alle boeren en boerinnen voor hun medewerking en de geweldige gastvrijheid. Voor de leerlingen en de leerkrachten was het een geslaagde ochtend. Een ochtend die zeker voor een herhaling vatbaar is.

Nationale Voorleesdag
De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van Stichting Lezen. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Centraal tijdens de Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar 2015 Boer Boris gaat naar zee van schrijver Ted van Lieshout en illustrator Philip Homan.