Wederom een doelpunt van Quintus Heren 2.
Wederom een doelpunt van Quintus Heren 2. Foto: Liesbeth Oukes

Handbalvereniging SV Quintus heeft druk weekend achter de rug

Hengelo - Op zondag 18 januari stonden meerdere wedstrijden op het programma, zowel uit als thuis in Sporthal De Kamp. De resultaten verschilden per wedstrijd, maar de spanning was te voelen.

De jongens van de E1 reisden af naar het Sourcy Center Zieuwent. Quintus werd verrast door het pressiespel van Pacelli E1. Gelukkig wisten ze door goed vrijlopen elkaar weer te vinden. Ruststand 4-9, eindstand 8-16.

In Sporthal De Kamp startte om 9.00 uur Quintus E2 de wedstrijd tegen Minerva E3 uit Gaanderen. Met goed samenspel en mooie goals werd Minerva opzij gezet. Eindstand 9-2 in het voordeel van Quintus.

De D2 speelde tegen AHV Achilles D2 uit Apeldoorn. De eerste helft bleven de beide teams bij elkaar, ruststand 3-6. In de tweede helft liep het gastteam uit en won, uitslag 4-13.

De jongens B zagen het team van A.A.C.1899 HB1 uit Arnhem tegenover zich, dat een derde positie in de ranglijst heeft. AAC ging de wedstrijd vol in, terwijl een sportieve wedstrijd leuker was geweest, ook voor het publiek. Quintus kon geen weerstand bieden. Ruststand 4-13, uitslag 10-26.

Zowel Quintus DS1 als Duiven DS3 waren erg aan elkaar gewaagd. Door goed samenspel van de kant van Quintus en goed keeperswerk wisten ze steeds op voorsprong te blijven. Het Hengelose team wist aan het eind met twee goals voorsprong de wedstrijd uit te spelen. Uitslag 16-14.

De Heren 2 speelde tegen HCW HS1 uit Winterswijk. Vanaf het begin nam Quintus de aanval, wat resulteerde in een 13-6 stand bij rust. De tweede helft kwam het gastteam meer tot scoren, maar konden de Hengeloƫrs hen toch voor blijven, 19-16.

Heren 1 speelt degelijke partij tegen Donar HS2 uit Hengelo (O). Na een wat stroeve start speelden de Hengelose heren zich naar een 14-6 ruststand. Ook in de tweede helft was Quintus heer en meester wat resulteerde in een 32-13 eindstand.

Quintus DC1 begon de wedstrijd tegen WPG Research/de Gazellen DC1 erg goed en al snel stonden ze voor. Er was wat geduw en daarom kreeg iemand van de Gazelle twee minuten. Al met al wonnen ze met 19-6. Het was een leuke wedstrijd.

Programma 24 januari:
14:45 uur Groessen D1 - Quintus D1: Sportcentrum Triominos Endesprong

Programma 25 januari:
11:00 uur Swift A HB2 - Quintus HB1: Elderveld; 12:15 uur Grol H.V. D2 - Quintus D2: Den Elshof ; 13:00 uur Huissen HV E2 - Quintus E2: de Brink; 14:50 uur Heeten/Plus Severijn HS1 - Quintus HS1: Sporthal Heeten.

Wedstrijden sporthal De Kamp:
08:55 uur Quintus DC1 - Pacelli/Wessels Keukens DC1; 10:00 uur Quintus E1 - HV Angeren E1; 10:45 uur Huissen HV HS2 - Quintus HS2.