Ton van Uem is ook op 20 februari de gastheer in de Theaterbus.
Ton van Uem is ook op 20 februari de gastheer in de Theaterbus. Foto:

Veel belangstelling voor reizen met de

Theaterbus van KunstKring Ruurlo

Op 21 december 2014 reed de Theaterbus van de KunstKring Ruurlo voor de tweede keer met zo'n dertig passagiers naar een theater in de regio. Op vrijdag 20 februari vertrekt de Theaterbus opnieuw uit Ruurlo en Borculo, dan op weg naar het Muziekcentrum Enschede waar het Symfonie-orkest o.l.v. gast-dirigent Mark Shanahan een avondvullend programma zal verzorgen. Hoogtepunt van de avond is het monumentale Dubbelconcert van Johannes Brahms. De avond wordt verder gevuld met werken van Tsjaikovsky en Stravinsky.

Ton van Uem was binnen de KunstKring Ruurlo de initiatiefnemer van de Theaterbus en is hoopvol gestemd over de toekomst van dit initiatief. Van Uem: "Je stapt in Ruurlo of Borculo in de bus en wordt na afloop ook weer teruggebracht. De bus brengt je tot de deur van het theater. Makkelijk, comfortabel, veilig en gezellig. Dat is wat wij regelmatig terughoorden van mensen die belangstelling hadden. Toch leek het er aanvankelijk op, dat de mensen even de kat uit de boom keken. Het liep niet echt vlot met de aanmeldingen. Dat veranderde gelukkig naarmate het moment van vertrek dichterbij kwam. Op 21 december vertrokken we uiteindelijk met 29 muziekliefhebbers naar Orpheus in Apeldoorn. Gezien de ervaringen van de eerste twee keer verwacht ik, dat ook op vrijdag 20 februari de bus weer goed bezet zal zijn als we naar het Muziekcentrum in Enschede gaan."

Brahms in Enschede
Het dubbelconcert van Brahms wordt ongetwijfeld het hoogtepunt van het concert op 20 februari. In de ontstaansperiode van het dubbelconcerto stond Brahms op de top van zijn carrière. Hij was in Europa een gekend componist die zowel grote aanhangers als tegenstanders kende. Het Concert voor viool (Antje Weithaas), cello (Quirine Viersen) en orkest is een ware traktatie voor de Brahms-liefhebber. Dit concert wordt omlijst door de emotionele muzikale verhalen van Tsjaikovsky's overspelige Francesca da Rimini en Stravinsky's spookachtige sprookjesfee.

Nu aanmelden
Inmiddels heeft een aantal mensen zich al aangemeld. De Theaterbus gaat rijden zodra er 30 liefhebbers zijn. Er is nog ruimte. Belangstellenden wordt geadviseerd op korte termijn kaarten voor dit concert per Theaterbus te bestellen op www.kunstkringruurlo.nl. Dat is de beste garantie om mee te kunnen. Inschrijven kan tot uiterlijk dinsdag 10 februari. Mocht de Theaterbus onverhoopt bij onvoldoende belangstelling niet rijden, dan garandeert de KunstKring Ruurlo dat het betaalde bedrag snel wordt teruggestort. Nadere informatie over het programma en de kosten staat op www.kunstkringruurlo.nl.
Voor eventuele vragen kun men terecht bij Ton van Uem, tel. 0545 272754.