Het Ragazze Kwartet
Het Ragazze Kwartet Foto: Bernadet te Velthuis

Haute Couture bij concert Zelhemse Kamermuziek

Meesterwerken uit modestad Parijs

Zelhem - Gehuld in betoverend mooie haute couture van Henriette Tilanus speelt het Ragazze kwartet zondag 25 januari meesterwerken uit modestad Parijs aan het begin van de 20e eeuw. Stravinsky en Ravel bevonden zich tegelijkertijd in de bruisende modestad, waar op zowel muzikaal- als modegebied geschiedenis werd geschreven. Tussen de zwarte jurkjes van Coco Chanel en de bonte kostuums van de Ballets Russes, componeerden de componisten de noten op papier als de patronen op de stof.

Het strijkkwartet van Ravel, ragfijn als kant, de theatraliteit van Stravinsky. Het gevoel van die culturele broedplaats, waarin revolutionaire kunstuitingen als paddenstoelen uit de grond schoten, roept het Ragazze Kwartet opnieuw tot leven in een combinatie van oud en nieuw.

Upcoming Couturier
Het Kwartet vroeg de 'upcoming' couturier Henriette Tilanus (winnares G-Star Talent Award op de Amsterdam Fashionweek 2013) zich te laten inspireren door deze baanbrekende tijd en muziek.

Speciaal voor het Ragazze Kwartet heeft ze vier jurken ontworpen, die de Parijse muzikale meesterwerken over een eigentijdse Nederlandse catwalk laten paraderen.

Het Ragazze Kwartet
Het Ragazze Kwartet bestaat uit Rosa Arnold en Jeanita Vriens op viool, Annemijn Berkotte op altviool en Kirsten Jenson op de cello. De vier leden van Regazze studeerden na het conservatorium af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie.

Het kwartet is samengesteld uit vier individuen, ieder met een eigen rol, die (naar eigen zeggen) klinken als één instrument.
Volgens de dames kun je matige muziek niet verhullen door een extravagante jurk, maar naar hun idee kan goede muziek nog beter tot je doordringen door de aankleding.

Vier individuen die klinken als één instrument

Het decor is geïnspireerd op het trappenhuis waarin Coco Chanel haar creaties presenteerde.

Het concert
Het concert wordt gehouden in cultureel centrum 'de Brink' aan het Stationsplein in Zelhem en begint om 20.00 uur.
De ingang bevindt zich aan de achterkant van het gebouw en daar is voldoende parkeergelegenheid.


www.kamermuziekzelhem.nl