Kringkampioene B-dressuur Indy Vruggink. Foto: Gerbert Vruggink.
Kringkampioene B-dressuur Indy Vruggink. Foto: Gerbert Vruggink. Foto: Bernadet te Velthuis

Twee kringkampioenen bij RV en PC Zelhem

Zelhem - Rijvereniging en ponyclub Zelhem e.o. heeft dit indoorseizoen in kring De Oude IJssel maar liefst twee kringkampioenen in de club, te weten Indy Vruggink (B-dressuur) en Maarten Schuttert (M-springen). Door deze mooie prestatie verdienden zowel Indy als Maarten een startplek voor de Gelderse indoorkampioenschappen in februari.

Om te mogen starten op de Gelderse kampioenschappen (en daarna de Nederlandse kampioenschappen), moeten ruiters en paarden eerst een aantal selectiewedstrijden rijden binnen de eigen regiokring.

Goede prestaties
Indy Vruggink reed in de klasse B al een heel sterk outdoorseizoen met haar nog relatief jonge pony Aylin.
Die lijn zette ze ook bij de indoorwedstrijden voort, waarbij ze telkens goed scoorde bij de selectiewedstrijden. Dit bracht Indy en Aylin uiteindelijk knap de kringtitel.

Wie van PC Zelhem ook goed presteerden in de selecties waren Jesse Brouwer met zijn pony Ghp Ma Cherie (klasse L1) en Britt Liebrand met haar pony Danko (klasse L2). Ook zij veroverden daarmee een startplek voor de Gelderse kampioenschappen.

Gelderse kampioenschappen
In het M-springen voor paarden won Maarten Schuttert na een serie van vier selectiewedstrijden het kringkampioenschap. Dat deed hij met zijn paard Elmo.

Naast Elmo had Maarten nog zijn andere troef Freakfield, met wie hij goed meedeed in het L-springen. Dat leverde hem uiteindelijk ook een startplek voor de Gelderse kampioenschappen.

Twee kampioenen in kring De Oude IJssel

RV en PC Zelhem e.o. is trots dat opnieuw een mooie groep leden op de Gelderse kampioenschappen aan de start komt en wenst hen dan ook veel succes!

Voor meer informatie over rijvereniging en ponyclub Zelhem e.o. zie de website.


www.rijverenigingzelhem.nl