Jeroen Timmers van het Klooster met alle deelnemers.            Foto: Henk Teerink
Jeroen Timmers van het Klooster met alle deelnemers. Foto: Henk Teerink Foto: Henk Teerink

Succesvolle Fiets-Enduro Kika

Kranenburg - Afgelopen zaterdag werd bij Klooster van Kranenburg voor het eerst in de geschiedenis een Fiets- Enduro gereden. De familie Timmers stelde het terrein rondom het klooster beschikbaar voor dit unieke evenement.

Een aantal jaren geleden begon de nu 14-jarige Koen van Dort van de Bekveldse Cross Organisatie (B.C.O.) uit Bekveld met het organiseren van Fiets–Enduro's. Het doel: geld bij elkaar te krijgen voor Kika (Kinderenkankervrij). Voorafgaand aan het evenement moest alles nog opgebouwd worden. Koen deed dit samen met Nick Gerritsen, Kai Doornink en Damon Teerink. De jonge mannen bouwden een mooi parcours met een crossproef.

Tegen betaling van 5 euro konden deelnemers genieten van het rijden rondom en door het klooster. De jeugdige deelnemers reden minimaal 2 ronden en maximaal 3. Het parcours inclusief proef was ongeveer 3,5 kilometer lang. Jorik Schouten (8 jr.) was de jongste deelnemer, hij reed 2 ronden. Na het rijden van het parcours kwamen de deelnemers bij de achterkant van het klooster waar men in de proef ging. Bij de proef moesten ze zo hard mogelijk rijden voor de overwinning. Dat ging niet bij iedereen even makkelijk. Stan Degenkamp was de pechvogel van de dag en brak maar liefst twee keer een ketting van zijn fiets. De eerste keer dat hij aan de proef begon deed hij dat lopend met de fiets. De kleine Jeanau Evers gleed tijdens de proef nog een keertje onderuit. Jeanau werd weer op weg geholpen door Ronald Puthaar en kreeg applaus van het aanwezige publiek.

De winst ging uiteindelijk naar de organisator van het evenement Koen van Dort. Bart Notten uit Vorden werd op 2 seconden achterstand uitstekend tweede. De laatste plaats op het podium was voor de uit Hengelo afkomstige Cyriel Kornegoor. Tijdens de prijsuitreiking kwam een drietal dames van Vrouwen van Nu, afdeling Vorden nog met een verrassing. Zij lieten weten dat ze het bijzonder knap vonden dat Koen zoiets organiseerde. Vrouwen van Nu, die elk jaar een bedrag beschikbaar stelt aan een goed doel overhandigde ditmaal een bedrag van 316.40 euro aan organisator Koen van Dort en zijn mede-organisatoren. De mannen waren diep onder de indruk van dit mooie gebaar, zij kregen dan ook een warm applaus van de aanwezigen.

Na afloop van de enduro werden de deelnemers nog getrakteerd op frisdrank en warme hap door de familie Timmers van Klooster van Kranenburg. De familie Timmers liet meteen na afloop weten dat wat hun betreft het evenement volgend jaar een vervolg zal krijgen bij hun op het terrein. Koen, Nick, Damon en Kai bedankten na afloop ook nog de V.A.M.C. 'De Graafschaprijders' voor het beschikbaar stellen van het materiaal. Verder werden Nanneke van Ginkel, familie Gerritsen en familie van Dort ook nog even genoemd. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest. De dagen van voorbereiding in de kerstvakantie hadden hun doel bereikt. Een bedrag van ruim 550 euro werd opgehaald door deze toppers en zal worden overgemaakt naar Kika.