Afbeelding

Actie voor ‘Artsen zonder Grenzen’ bij Klein Westland in Zelhem

Zelhem - In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen had grossier in groente en fruit, de fa. Postuma uit Kampen, in december alle groente- en fruitspecialisten die ze beleveren uitgenodigd om een actieplan met hen te overleggen. Idee was om een geldinzamelingsactie te houden voor 'Artsen zonder Grenzen', een organisatie die onafhankelijk en onpartijdig hulp biedt bij calamiteiten en noodsituaties. Vooral nu de Ebola om zich heen grijpt in West-Afrika kan 'Artsen zonder Grenzen' alle mogelijke ondersteuning gebruiken.

Samen met de klanten wordt geprobeerd om in de maand januari een mooi bedrag bijeen te brengen. Aan klanten wordt tijdens de actieperiode tot en met zaterdag 31 januari gevraagd om € 0,10 (of meer) extra te betalen, waarop de winkel en nog eens € 0,20 bij doet, zodat elke donatie minimaal € 0,30 oplevert.

Hans en Carla Konings van de Zelhemse groente- en fruitspecialist Klein Westland waren gelijk enthousiast. Vorig jaar hielden ze al een soortgelijke actie voor de plaatselijke voedselbank, want ook bij hen staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. De doos en de actieposter kregen inmiddels een prominente plek in de winkel en de medewerksters van Klein Westland informeren de klant graag over de actie in de hoop dat de actie een mooie opbrengst zal krijgen. Carla is er positief over: "Wij dragen er graag ons deel aan bij en de fa. Postuma heeft al een basisbedrag beschikbaar gesteld, dus het begin is er."