Evianne en Ingrid ontvingen de cheque van Bouke Hollak.
Evianne en Ingrid ontvingen de cheque van Bouke Hollak.

Geslaagde statiegeldactie door

Jumbo Hollak voor ‘Brittle Bones’

Zelhem - Ruim drie maanden geleden kwam Ingrid Meijer bij Jumbo Hollak met de vraag of ze een statiegeldactie mocht houden voor de stichting 'Care 4 Brittle Bones', waar ze als ambassadrice aandacht voor wilde vragen.

De stichting behartigt de belangen van mensen, die door een afwijking in het bindweefsel, zeer breekbare botten hebben. Haar dochter Evianne werd daar 26 jaar geleden mee geboren.

Geld voor onderzoek is nodig om mogelijk medicijnen en genezing voor deze redelijk zeldzame ziekte, die officieel Osteogenesis Imperfecta heet, te vinden. "Omdat er in Nederland maar ongeveer duizend mensen deze ziekte hebben, is het best moeilijk om aandacht te genereren", aldus Ingrid, die blij is dat ze bij Jumbo Hollak een gewillig oor vond voor haar actie.

Speciale box
Voor de actie werd een speciale box naast de emballage-inzamelmachine geplaatst met informatie over het doel van de actie. De klanten konden kiezen om de waarde van het statiegeldbonnetje zelf te incasseren of om 'Care 4 Brittle Bones' er mee te ondersteunen.

Zaterdag 3 januari kwamen Ingrid en Evianne wederom Naar Jumbo Hollak om naar het resultaat van hun actie te informeren. De 'box' werd omgekeerd en samen met Bouke Hollak werden de bonnetjes geteld en opgeteld. Meer dan 800 maal had een klant van Jumbo er voor gekozen om het statiegeldbonnetje aan de stichting te doneren.

Opbrengst boven verwachting

Opgeteld bleek dit € 545,80 waard te zijn, waarna Bouke besloot het bedrag af te ronden naar € 700,-- voor 'Care 4 Brittle Bones', een geste waar Evianne en Ingrid zeer blij mee waren.

Ingrid: "De actie is boven verwachting geslaagd. Ik ben blij dat we op deze manier de ziekte onder de aandacht hebben kunnen brengen en word stil van de betrokkenheid die mensen hebben getoond door hun statiegeld te doneren. Ook de 'afronding' door Jumbo Hollak is natuurlijk prachtig. Onze dank is groot."

Meer informatie
Mensen die nadere informatie willen over de aandoening kunnen die vinden op de website:


www.care4brittlebones.org