The Pitt
The Pitt

Woensdag 7 januari uitzending vanuit IBeat Recording Studio

The Pitt en MO-6 treden op bij LIVE@IDEAAL

Zelhem - Woensdagavond 7 januari staat de band 'The Pitt' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de IBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De week erop, op woensdag 14 januari staat de band MO-6 centraal. Helaas is er in de IBeat-studio geen ruimte voor publiek. het programma is dus de komende periode alleen te beluisteren via Radio Ideaal. Kijk voor het zenderoverzicht op www.ideaal.org/zenderoverzicht. De opzet van het programma blijft gelijk. De band speelt een aantal nummers live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren.

The Pitt is een energieke vier-mans coverband uit de regio Zutphen-Eibergen. De band speelt merendeels bekende rock en pop nummers vanaf de jaren zestig tot en met heden. Op de setlist staan nummers van onder andere The Rolling Stones, TheKinks, Eric Clapton, Golden Earring, ZZ Top. De band is in 2012 opgericht en na wat wisselingen in de bezetting speelt de band vanaf april 2014 in de huidige samenstelling met zanger Caro Janischka, drummer Dyon Wiegerinck, basgitarist Hans Koeman en gitarist Kick Joha. Hoewel The Pitt dus nog een 'jonge' band is, hebben de leden al de nodige muzikale en podium ervaring opgedaan.

De week erop is MO-6 te gast. MO-6 is een broeisel van Martien Opdam. In de thuissituatie begon hij rond de eeuwwisseling eigen nummers op te nemen, eerst in het Engels maar al snel in het Nederlands, omdat hij zich beter kon uitdrukken in z'n 'moerstaal'. Het instrumentele gedeelte had echter wel sterk 'buitenlandse invloeden'. Zo ontstond er een unieke combinatie van polderpop met een funk, rock of zelfs jazzrandje. In feite was het de bedoeling om dit een enkel keertje live te gaan uitvoeren. Dus werden enkele muzikanten gerekruteerd, maar er ontstond zo veel enthousiasme en geloof in de muziek om het als 'band' te gaan proberen. Maar het proces van 'de juiste mensen op de juiste plaats' kostte toch nog enkele jaren. Vanaf 2005 begon de band voorzichtig met enkele optredens. In de loop van de daarop volgende jaren werd de samenstelling van de band zo sterk en hecht, dat er zelfs een single 'Koffie en een Shaggie' werd opgenomen, die zelfs door radio Veronica regelmatig is gedraaid. Toen live muziek (vooral Nederlandstalig eigen werk) in Nederland op z'n retour was en dj's dit gat vulden besloot de band naast het eigen werk ook covers te gaan spelen van bekende artiesten als BlØf, De Dijk, Marco Borsato, Doe Maar en Het Goede Doel, om zodoende aansluiting te vinden bij de gemiddelde luisteraar. Deze formule leek aanvankelijk aan te slaan, maar in 2010 kwam helaas de klad er in. Groepswisselingen eisten hun tol en de band kwam niet meer aan optredens toe. Na enkele jaren van 'opnieuw de juiste mensen te vinden voor de juiste plaats' kon de band pas in 2014 weer voorzichtig beginnen met optreden. In de huidige samenstelling spelen vijf muzikanten (MO-6 is eigenlijk een afkorting van Martien's initialen en het getal 6, het aantal muzikanten). Henk Gerritsen-zang, Martien Opdam-achtergrondzang, gitaar en keyboards, Robin-Jan Stufkens-gitaar en achtergrondzang, Erwin Scheijgrond-Bas en achtergrondzang en Twan de Groot-drums en percussie.

Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar LIVE@IDEAAL.ORG of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. LIVE@IDEAAL.ORG Postbus 50, 7020 AB, Zelhem

Mo-6