Pieter Gerrits, Tetsje Sesink en Han Nusselder.
Pieter Gerrits, Tetsje Sesink en Han Nusselder. Foto: Gerrits Makelaardij

Bronckhorster bedrijf viert jubileum

Gerrits Makelaardij 12,5 jaar

Op 1 januari 2015 vierde Gerrits Makelaardij het feit dat het precies 12,5 jaar geleden was gestart. Op 1 juli 2002 begon Pieter Gerrits voor zichzelf als beëdigd makelaar met het kantoor PG Makelaardij, dat vanaf 2008 Gerrits Makelaardij heet.

Pieter Gerrits was zijn carrière in 1992 als NVM-makelaar begonnen bij Gerrits-Lammers Makelaardij aan de Spalstraat, waarvan zijn vader en oom deel uitmaakten van de directie. Rond de eeuwwisseling werd dit kantoor overgenomen door Meeus. Na twee jaar had Pieter Gerrits er genoeg van in het keurslijf te moeten werken en zag hij meer in het zelfstandig ondernemerschap. PG Makelaardij had zijn thuisbasis aan de Plantsoenstraat in Doetinchem, waar al snel Tetsje Sesink in dienst trad. In 2004 vestigde hij zich samen met Pro Wonen ook aan de Raadhuisstraat 9a in Hengelo, waardoor beide bedrijven elkaar konden versterken op het gebied van huisvesting. Pro Wonen had in de tijd woonwinkels in de grotere plaatsen voor alle vragen op het gebied van huren. In 2008 waren er nieuwe ontwikkelingen. Voor twee vestigingen werd het te duur, mede door de crisis, en vanuit één kantoor werken bleek toch praktischer. Pro Wonen was inmiddels gestopt met de woonwinkels. Vanaf 2008 heet voortaan heette het kantoor Gerrits Makelaardij en Gerrits richtte zich vooral op de gemeente Bronckhorst met als kern Hengelo, waar hij geboren en getogen is. Twee jaar geleden kreeg hij versterking door de komst van makelaar Han Nusselder.

Gerrits ziet de markt veranderen door de krimp en de vergrijzing. Daardoor veranderd de vraag. Het woningcontinent is in de Achterhoek inmiddels flink naar beneden bijgesteld. Alleen in de grotere plaatsen wordt nog gebouwd en de Kwekerij zal in Hengelo de laatste uitbreiding zijn.

Pieter Gerrits, die o.a. ook actief is voor BKB, NVM, Vitale Kern Hengelo (HOV) en Bronckhorster Uitdaging, ziet de toekomst toch zonnig in: "Inmiddels is iedereen wel realistischer geworden. Wij maken ons sterk om de mensen bewust te maken en geven een op maat gesneden advies. Je moet inspelen op behoeftes en de dienstverlening daarop aanpassen. Met een kleine organisatie is het gemakkelijker in te springen op marktontwikkelingen. Daardoor hebben we de crisis ook goed doorstaan. Nu zie je dat de economie opkrabbelt en de huizenmarkt beter wordt. Dat is te merken aan het stijgende aantal transacties. Er blijft een stabiele behoefte aan advies en daar kan Gerrits Makelaardij goed aan voldoen."