De carbidbussen staan klaar.
De carbidbussen staan klaar.

Carbidschieten in Hummelo

Hummelo - Op oudejaarsdag werd er in de Greffelinkallee weer om de 'Karper-trofee' gestreden. Vijftien teams streden om de prijzen. Elisabeth de van der Schueren loste het eerste schot namens 'de Gouden Karper', naamgever van de trofee.

Het weer was in de ochtend bewolkt en het was fris, maar bij de vuurkorven was het toch aangenaam toeven.

Klokslag tien uur werd het schot door De van der Schueren gelost, hierna begon de wedstrijd. De wedstrijd duurde tot ver in de middag. In het dorp hoorde men de doffe knallen van de carbidbussen. Sommige toeschouwers waren speciaal voor dit spektakel gekomen.

De organisatie heeft zich ook dit jaar aan de regels voor het carbidschieten gehouden. Dit gebeurt overigens al vele jaren, aldus Brenda Rexwinkel. Het terrein is uitermate geschikt voor dit soort activiteiten, dicht bij het dorp en redelijk vrij gelegen.

Dit jaar was de veertiende keer dat het carbidschieten in Hummelo in wedstrijdverband werd gehouden.

Jubileum in 2015
Volgend jaar, bij het vijftienjarig bestaan, hoopt de organisatie dat ook de schutters van het eerste uur mee willen doen, om er weer een geslaagd evenement van te maken.

De uitslagen van de wedstrijd zijn als volgt:

1: Floris Meyer en Falko Boesveld,

2: Arjan Wullink en Maarten de Laak,

3: Chiel Martens en Bas Langeweg.

De poedelprijs ging naar het team Jan Holterman en Marius Franken.

De aanmoedigingsprijs was voor Nicky Greven en Robin.

Op oudejaarsdag 2015 hoopt de organisatie u weer terug te zien om de deelnemers aan te moedigen bij de vijftiende editie.

Wachten op het eerste schot...