Afbeelding

Goede afsluiting Dash

Vorden - Afgelopen zaterdag 12 december mochten de dames van Dash weer aantreden in eigen sporthal tegen Orion DS2. Dit was tevens de laatste wedstrijd van 2015, en onder leiding van de nieuwe coach, Ellen Leunk.

Al snel kwam Dash in de eerste set op grote voorsprong door een serveserie van Lian Leunk. De druk werd opgevoerd en vastgehouden. De hoge servicedruk en veel verdedigend werk van Mandy Nijbroek zorgden voor onrust aan de kant van de tegenstander. De set werd redelijk eenvoudig binnengesleept met 25-17.
Met veel energie en overtuiging van beide kanten werd de tweede set gestart. De stand bleef gelijk opgaan. De verdediging was minder scherp en aanvallend werd er niet meer direct gescoord. Hierdoor kreeg de tegenstander kans op kans om wel het punt te scoren. Door de time-outs van Ellen Leunk werd alles nog wat aangescherpt en werd er benadrukt positief te blijven. Door te knokken tot het einde met het hele team wisten ze deze spannende set toch binnen te slepen, 26-24. Doorgaan met hoe er geƫindigd was, was de opdracht voor de derde set. Aan het begin oogde het wat rommelig en ging de stand weer gelijk op. Orion liep zelfs wat uit, waarna Dash weer terug kwam. Er werd echt vechtvolleybal gespeeld aan beide kanten, lange rally's werden er uitgeknokt waarin de Vordenaren toch vaak aan het langste eind trokken. Aan het eind kwam de tegenstander nog iets terug, maar doordat Rosanne het laatste punt aan de grond sloeg werd deze set toch overtuigend gewonnen, 25-17.

Heerlijk is dat normaal gesproken, spelen met een 3-0 voorsprong. Maar ook deze set kwamen de rood-zwarten op een achterstand. Bij de tegenstander lukte meer en hoewel er de hele wedstrijd erg sterk geblokkeerd werd, was dit in het begin van deze set wat minder. De servedruk moest weer opgevoerd worden en dit nam Gerdien Beunk voor haar rekening, ze serveerde van een flinke achterstand naar een mooie voorsprong. Hierna nam Ilona Kortstee het scoren voor haar rekening, ook het laatste punt en daarmee de overwinning werd door haar gescoord, 25-20. Helaas raakte ze hierbij geblesseerd aan haar knie, er wordt gehoopt op een voorspoedig herstel.

Iets minder enthousiast werd hierdoor het volkslied gezongen, maar een voordeel is dat de eerstvolgende wedstrijd voor Dash pas voor 16 januari gepland staat. Iedereen bedankt voor de support in 2015, jullie waren altijd in grote getale aanwezig. Fijne feestdagen en hopelijk tot volgend jaar.

Dash N4.1 kampioen

Vorden - Uitkomend in de 1e klasse is Dash N4.1 afgelopen zaterdag 12 december kampioen geworden in Neede. Hieronder het verslag van Lennon Stokkers (de enige jongen van het team).

"We hebben alles gedaan om kampioen te worden en het lukte! We moesten de laatste zaterdag 3 punten in 2 wedstrijden halen en we hebben er 8 gehaald. De eerste wedstrijd hadden we al 4 punten. Toen gingen we allemaal juichen. We kregen een kampioensshirt, bloemen en we gingen op de foto. De laatste wedstrijd gingen we in het kampioensshirt spelen. Na de laatste wedstrijd kregen we een medaille en snoep en werden er nog meer foto's gemaakt. Daarna gingen we in de sporthal in Vorden taart eten. Het was leuk en spannend.", aldus Lennon Stokkers.