Kerststol van Asselt, de Echte
bakker bekroond met 5 sterren

Vorden - Van Asselt, De Echte Bakker, met winkels in Vorden en Warnsveld heeft een prachtig resultaat behaald bij de landelijke Kerststollencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Zijn stol werd als 'uitmuntend' beoordeeld en kreeg de bijbehorende vijf sterren. Daarmee haalt van Asselt een plaats in de finale.

De keuring
Alle Echte Bakkers van Nederland kunnen gedurende twee weken hun Kerststollen insturen en deelnemen aan de competitie. De keuringen worden uitgevoerd door de keurmeesters van het onafhankelijk Nederlands Bakkerij Centrum samen met Nico Bloem, baktechnisch adviseur van meelleverancier Meneba en Cees de Haan, kwaliteitsadviseur van meelleverancier Koopmans. Met de 5 sterrenbeoordeling heeft van Asselt, De Echte Bakker een plaats in de finaleronde gehaald.
Passie van de Bakker
Het behalen van deze sterren is geen vanzelfsprekendheid. Ieder jaar weer gaat van Asselt, De Echte Bakker tijdig aan de slag om de Kerststollen zo goed mogelijk te maken.

Specialiteit van het seizoen dus geen routine

Omdat het een seizoensspecialiteit is krijgen bakkers geen dagelijkse routine en moeten ze ieder jaar weer een aantal stollen bakken om de details weer perfect te krijgen. Dick van Asselt is heel blij met deze uitslag. "We maken onze producten met de beste grondstoffen en natuurlijk met de zorgvuldigheid en vakmanschap van de bakker," vertelt van Asselt. "Ik ervaar het als een compliment dat onze Kerststollen zo goed scoren." Ook de bakkers zijn trots dat hun product zo gewaardeerd wordt en gaan extra gemotiveerd aan de slag, zodat iedereen kan proeven hoe goed ze in hun vak zijn.

Zelf proeven
Hoe leuk het ook is om een goede beoordeling te ontvangen, uiteindelijk gaat het er toch om wat de klanten ervan vinden. Van Asselt heeft daar wel vertrouwen in. "Vorig jaar vonden onze klanten de Kerststol al heerlijk en met deze 5 sterren zijn we ervan overtuigd dat het dit jaar ook weer goed zit. De verkoopmedewerksters vinden het prachtig dat ze de Kerststol en alle andere decemberlekkernijen mogen laten proeven en verkopen en nodigen alle klanten uit om dit buitenkansje niet te laten lopen."