Reeks goede wedstrijden levert Flash Vorden koppositie op

Vordense badmintonners spelen vier wedstrijden in korte tijd

Vorden - De Vordense badmintonners speelden in korte tijd vier wedstrijden. Drie tegen teams die ook bovenin staan en één tegen het iets lager geklasseerde Phido 3. Drie weken geleden werd er thuis met 5-3 gewonnen van koploper UBC uit Ulft. Flash speelde uitgekookt en zette de tegenstander keer op keer op het verkeerde been.

Er werden drie enkelspelen gewonnen, het herendubbel en een mixed. De volgende wedstrijd speelde men tegen Phido 2 in Doetinchem. Geheel tegen de gewoonte in verloor Chjehrando Gasper zijn enkelspel. Niels Lijftogt en Anne van Eeuwijk maakten dit verlies echter goed door beiden hun enkelspel te winnen. Doordat Vera Velhorst haar enkelspel verloor stond het na de enkelspelen 2-2.

Totaal van de wedstrijden zet Flash aan kop

Hierna verloren de Vordenaren zowel het heren- als het vrouwendubbel en leek de wedstrijd verloren te gaan. Flash kwam echter sterk terug en won beide mixedspelen. Vorige week zondag werd er goed gespeeld in Duiven tegen Thuve. Het werd een regelmatige 6-2 overwinning voor Flash. En afgelopen donderdag werd thuis met 6-2 van Phido 3 gewonnen. Chjehrando, Niels en Anne wonnen hun enkelspel. Laura Hulshof kwam in haar enkelspel net te kort. Chjehrando en Niels hadden het lastig in het herendubbel. Zij wonnen echter in drie sets met de setstanden 17-21, 21-9 en 21-16. Laura en Anne speelden een goed damesdubbel.

Het werd een regelmatige 21-15 en 21-16 overwinning. Niels en Anne wonnen daarna hun mixed in twee sets. Chjehrando en Laura verloren echter met de standen 10-21, 21-16 en 19-21. Desalniettemin een duidelijke 6-2 overwinning en met het totaal van deze vier wedstrijden staat Flash met 2 punten voor op UBC aan kop in de 1e klasse van het badminton.


www.flash-vorden.nl