Vorden A1 met trainer Rob Oplaat en Carmen Rondeel (r). Foto: PR
Vorden A1 met trainer Rob Oplaat en Carmen Rondeel (r). Foto: PR Foto:

Bruna Vorden sponsort
trainingspakken Vorden A1

Vorden - Vorige week zaterdag heeft Vorden A1 van haar sponsor Bruna Vorden nieuwe trainingspakken ontvangen. Op de foto ontvangt eigenaresse Carmen Rondeel van de Bruna in Vorden een bos bloemen van trainer/coach Rob Oplaat. v.v. Vorden heeft sinds augustus 2015 een eigen kledingstijl en is erg content met de geste van haar sponsor Bruna dat de A1 in deze 'huispakken' van Vorden zijn gestoken.


Zesde keer gelijkspel voor Vorden 1

Vorden - Afgelopen zondag 6 december heeft Vorden 1 tegen de nummer twee Concordia Wehl een keurig gelijkspel behaald en had het met een klein beetje meer geluk in het laatste kwartier zelfs nog een overwinning uit het vuur kunnen slepen. Na een niet al te aantrekkelijke 1e helft gooide Vorden 1 in de 2e helft alle schroom van zich af en ging het op zoek naar de winnende treffer, telkens wel vanuit een goede organisatie aangezien Concordia in de tegenstoten liet zien niet voor niets bovenin mee te draaien. Drie keer was het 1e elftal dichtbij de beslissende treffer, maar even zo vaak was het of de keeper van Concordia Wehl, of een glijpartij op het zachte veld, dat er uiteindelijk toe leidde dat het uiteindelijk gewoon 0-0 zou blijven. Komende zondag 13 december speelt Vorden 1 om 14.00 uur tegen 'traditionsverein' Quick 1888 in Nijmegen en sluit daarmee niet alleen de 1e helft van de competitie af, maar zet het ook een streep onder het zo succesvolle kalenderjaar 2015.

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd waren er direct twee kleine mogelijkheden voor Vorden 1 en gaf het met een schot uit de draai van Frank Hiddink en een achterwaartse kopbal van Rik Schröer direct haar visitekaartje af. Vorden 1 had vooral de vooraf zo gevreesde voorhoede van Concordia Wehl goed in bedwang, want Stefan Eggink, Bart Stokman en Sam Abbink waren alle drie de baas over hun directe tegenstander. Toch was het na 20 minuten Concordia Wehl dat de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg, maar daar ging een communicatiefoutje van Bas Kortstee aan vooraf want op zich was het een ongevaarlijke situatie. Concordia kon niet anders dan een bal met een hoge boogbal naar voren te schieten en deze kwam op de rand van de 16 naar beneden vallen. Terwijl Bas en Stefan beide wat anders in gedachten hadden, viel uiteindelijk de bal stil op de grond precies voor de voeten van spits Meijer, maar deze schoot gelukkig voor Vorden in het zijnet. Vorden bleef de licht overheersende ploeg, maar na 25 minuten liet Concordia zien waarom het zo'n indruk maakt de laatste weken in de 2e klasse.

Met drie passes over totaal 50 meter werd spits Meijer prachtig in stelling gebracht, maar ook deze keer schoot hij ongecontroleerd voorlangs en kon hij Concordia dus niet op voorsprong zetten. De rest van de 1e helft gebeurde er niet veel voor beide doelen en was het o.a. door de wind en het zware veld geen aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. Ook scheidsrechter Hoogstraten was hier mede debet aan, want de onnodig vaak fluitende leidsman, zorgde met zijn optreden voor veel stroperigheid in het spel en veel te lang oponthoud omdat hij het steeds nodig achtte om bepaalde beslissingen uitvoerig uit te gaan leggen aan de betreffende spelers. Het kwam al met al het spel niet ten goede en zodoende hoopte iedereen dat, met de lichten inmiddels aan, de 2e helft een stuk leuker zou worden om naar te kijken. En dat was ook zeker het geval en dat kwam vooral door de intentie van Vorden 1. Concordia Wehl kreeg nog wel een goede mogelijkheid toen de rechterspits vanuit een lange pass schuin in de zestien alleen op keeper Verstege kwam, maar deze redde bekwaam en zodoende was het laatste wapenfeit van rood-witten alweer voorbij.
De rest van de 2e helft had Vorden 1 het overwicht en kon het vooral aan de rechterkant naar hartenlust aanvallen. Telkens was het of Daan Horstman of Bart Stokman die de achterlijn haalde, maar jammer genoeg konden de voorzetten net niet verzilverd worden. Toen het na 70 minuten nog steeds 0-0 stond en trainer Michel Feukkink een wissel toepaste door Frank Hiddink te wisselen voor Wiebe de Jong en zodoende middenvelder Rik Schröer mee naar voren te sturen, ging het 1e elftal van Vorden volledig voor de winst. De druk werd steeds opgevoerd en vooral door een hele serie cornerballen, vrije trappen en verre ingooien werd Concordia Wehl constant naar achteren geduwd. Maar ondanks goede mogelijkheden van Gijs van der Veen, die al glijdend de bal in de verre hoek schoot, Koen Oosterhuis, die met zijn rechterbeen een schot op doel gaf en Rick Schröer die in vrije positie vanaf 7 meter een ideale schotkans kreeg maar net op het beslissende moment met zijn standbeen weg gleed, bleef het toch 0-0, Zodoende kan Vorden 1 alweer haar zesde gelijke spel bijschrijven en heeft het na 12 wedstrijden 18 punten en behoort het met Quick Nijmegen en WAVV (de nummers 1 en 2 van de ranglijst) tot de ploegen met de minste doelpunten tegen (12).

Oliebollenactie vv Vorden
Op zaterdag 12 december bakt de voetbalvereniging Vorden verse oliebollen tijdens de pleinmarkt bij de Welkoop aan de Stationsweg in Vorden. Met behulp van Bakkerij van Asselt, die voor de ingrediënten en de materialen zorgt, zal er van 9.30 tot 16.00 uur worden gebakken in een stand vlak voor de ingang van de Welkoop. Een deel van de opbrengst zal beschikbaar worden gesteld aan Cycling Team Vorden dat afgelopen zomer partner was van het 25ste en laatste Wim Kuijpertoernooi. Cycling Team Vorden zet zich in voor landelijke en plaatselijke goede doelen. De leden van de Kuijpercommissie bakken dit jaar nog een keer met veel plezier de traditioneel overheerlijke oliebollen voor u. Ook kunt u vooraf alvast oliebollen bestellen, door het aantal te mailen naar jan@borgonjen.nl, zodat u verzeker bent van oliebollen.