Cycling Team Vorden steunt het initiatief van Stichting Muziekkoepel Vorden. Foto: PR
Cycling Team Vorden steunt het initiatief van Stichting Muziekkoepel Vorden. Foto: PR Foto:

Cycling Team Vorden stort 500 euro in de kas van Stichting Muziekkoepel

Vorden - Cycling Team Vorden stort maar liefst 500 euro in de kas van Stichting Muziekkoepel Vorden.

Voor het bestuur van Stichting Muziekkoepel Vorden kon het geluk niet op toen er via de internetpagina van SMV het volgende bericht binnenkwam:"We hebben nog een klein beetje geld overgehouden en na het lezen van jullie initiatief om de muziekkoepel weer in ere te herstellen willen wij ook aan jullie schenken. Wij maken 500 euro aan jullie over". Diezelfde middag was er ook al een donatie van 250 euro toegezegd door de Rabobank. Cycling Team Vorden is een stichting die door middel van sportieve evenementen geld inzamelt voor goede doelen. Veelal zijn dat grote landelijke doelen echter in 2015 hebben ze een lokaal plan geadopteerd en ervoor heeft gezorgd dat er een splinternieuwe rolstoelfiets is gekomen.

Uitbuikloop
Op 27 december organiseert de SMV de 1e uitbuikloop van Vorden. Voor meer informatie, zie: www.stichtingmuziekkoepelvorden.nl/agenda. Stichting Muziekkoepel Vorden wenst u een fijne Kerst en een gelukkig 2016.


Excursie Huize 't Suderas Vierakker

Vorden - Zondag 13 december heeft natuurorganisatie IVN weer een prachtige wandeling uitgezet. Dit keer in het rivierenlandschap rond Huize 't Suderas te Vierakker. Dat is te vinden in het buitengebied in de buurt van Wichmond ten westen van Vorden en ten zuiden van Zutphen.

Het huidige huis dateert uit 1891/1894. Het is gebouwd wegens verval van het oorspronkelijke huis uit 1326. Verschillende bekende families hebben hier gewoond onder andere van Heeckeren, van der Heijden en staatsman Ruys de Beerenbrouck. Het huis is ook nu particulier bezit en niet toegankelijk.

De wandeling voert eerst door het wel toegankelijke parkbos en dan door het open landschap. De gidsen van de IVN afdeling Noord-Midden Achterhoek gaan de wandelaars voor in kleine groepen en geven onderweg nadere uitleg. De deelnemers moeten over enkele afrasteringen klimmen en komen vervolgens in het coulisselandschap. Dat is hier gevormd door goed onderhouden en deels verwilderde meidoornhagen. De excursie duurt ongeveer twee uur; halverwege is er een koffiepauze.

De stop is bij een kanaal waarvan de bodem ongeveer op maaiveld hoogte ligt. Deze had en heeft nog steeds drie functies. Welke dat zijn vertellen de gidsen tijdens de koffie. Na de pauze gaat de excursie verder richting het Huis. Via een smal bruggetje komen de wandelaars op een eilandje met veel soorten bomen, redelijk dicht bij Huize ´t Suderas.
Deelname aan deze wandeling is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. De koffie kost € 0,50 per persoon. Aanmelden is niet nodig. Waterdicht schoeisel is aan te bevelen, zeker als het enkele dagen geregend heeft. De kleigrond kan dan glad en glibberig zijn. Honden mogen deze keer niet mee.

De tocht begint om 14.00 uur bij café/restaurant Ludgerusgebouw, Vierakkersestraatweg 37 te Vierakker. Parkeren kan langs de weg of bij de kerk.

Meer informatie
Nadere info bij Gerard Wesselink, via onderstaande gegevens.


0575 441489

dikkieengerard@gmail.com