Welkoop Vorden is klaar voor het pleinfestijn. Foto: Paul  Harmelink
Welkoop Vorden is klaar voor het pleinfestijn. Foto: Paul Harmelink Foto:

Jaarlijkse kerstmarkt bij Welkoop Vorden

Vorden - Natuurlijk is er, net als voorgaande jaren, bij Welkoop Vorden rond de Kerst weer veel te beleven. Op 12 december van 9.00 tot 17.00 uur wordt wederom de jaarlijkse kerstmarkt, ook wel het 'pleinfestijn' genoemd, georganiseerd.

Wilt u dit jaar eens iets anders of ideeën opdoen om zelf creatief aan de slag te gaan? Dan is dat het moment om bij Welkoop Vorden langs te komen. Op deze dag zijn bij er diverse demonstraties te zien, zoals kerstbakjes maken door Chantal Boers, fijnschilderen door Irma Wassing-Woltering en wol vilten door Willy Pardijs. Daarnaast is er een dierenhomeopaat van praktijk Elysia aanwezig die adviezen kan geven, onder andere over vuurwerkangst bij honden en is er verkoop van handgemaakte kerstdecoraties van hout en/of plexiglas, door Bep Dijkman. Ook zal een imker, Bob Kliest, aanwezig zijn om te vertellen over zijn werk en zijn er voor de lekkerbekken onder ons nieuwjaarsrolletjes van de Vrouwen van Nu en oliebollen van voetbalvereniging Vorden verkrijgbaar. Om het feest compleet te maken komt ook oud-collega Marieke ten Have. Zij is chocolatier van beroep en zal in die hoedanigheid aanwezig zijn. Zij verkoopt chocolade en geeft een demo met als thema 'Kerst'. Ook de inkopen voor de feestdagen kunnen bij Welkoop Vorden weer gedaan worden, van verlichting en kerstbomen (zowel de echte als de kunstbomen) tot versieringen. Maar ook kerstballen, beeldjes van diverse dieren, kaarsen en slingers.

Knallend het nieuwe jaar in? Geef je vuurwerkbestelling door via www.goedvuurwerk.nl of in de winkel. Op 29, 30 en 31 december kan de bestelling opgehaald worden en vindt de vrije verkoop plaats. Ook geeft Welkoop Vorden in de aanloop naar oud en nieuw de voorlichting 'Veilig omgaan met vuurwerk' op diverse basisscholen om de jeugd bewust te maken van de omgang met vuurwerk om gevaren te voorkomen. Voor meer informatie over veilig omgaan met vuurwerk, zie de website: www.goedvuurwerk.nl/veiligaandeslag