Willie Waenink bij zijn nieuwe bedrijfspand in Zelhem. Foto: Liesbeth Spaansen
Willie Waenink bij zijn nieuwe bedrijfspand in Zelhem. Foto: Liesbeth Spaansen Foto: Liesbeth Spaansen

Handelsonderneming Willie Waenink is verhuisd

ZELHEM - Sinds 1 december werkt Willie Waenink vanuit zijn nieuwe bedrijfspand aan de Hoegenstraat 3 in Zelhem. Hoewel de nieuwe werkplaats en showroom nog niet zijn ingericht, gaat de bedrijvigheid gewoon door. Handelsonderneming Willie Waenink repareert, onderhoudt en verkoopt tuin- en parkmachines voor particulieren en bedrijven. Maaimachines, zitmaaiers, kettingzagen voor tuiniers, maar hij repareert ook mixers, aggregaten, hoge drukreinigers, trilplaten en diverse bouwmachines van voeg- en bouwbedrijven. Tevens slijpt hij veescheermessen en verkoopt hij veescheermachines.

De techniek had al van jongs af aan Willie's interesse. Vanaf zijn vijftiende ging hij een dag in de week naar de toenmalige Streekschool in Doetinchem, de overige vier dagen was hij aan het werk in Keijenborg. En ook op zaterdag werkte hij daar. Na zijn studie werkte Willie achtien jaar bij datzelfde bedrijf, waarna hij in 2002 zijn eigen bedrijf startte op de Olde Kaste bij Keijenborg. Toen op de plek van zijn werkplaats een huis zou worden gebouwd, zocht hij een andere werkplek. Die vond hij aan de Kroezerijweg.
Vanaf 2010 huurde Willie zijn bedrijfsruimte aan de Beekstraat in Toldijk. Door de realisatie van wederom nieuwbouw, moest ook die werkplaats van Willie gesloopt worden. "Tussendoor hebben we geprobeerd een eigen pand te vinden, maar bedrijfspanden zijn voor een zzp'er niet te betalen," weet Jolanda de Greef, de zus van Willie, die zijn administratie en boekhouding doet.
Het tij is nu gekeerd. Lachend zitten zij in de knusse kantine van Willie's nieuwe bedrijfsruimte. "Ik kende de eigenaar van dit pand, die had ik al eens gesproken. Hij had het een jaar of vier vijf jaar geleden bij inschrijving gekocht en wilde er wel vanaf," lacht Willie. Jolanda vertelt dat zij er destijds ook wel interesse in hadden, maar twijfelden toen aan de financiƫle haalbaarheid. "De crisis was net begonnen."

Werkplaats, opslag en showroom

Het pand waar Willie toen een oogje op had, is nu dan in zijn bezit. In de opstallen staan en liggen allerlei materialen en gereedschappen, nog in plastic gewikkeld. "Alle spullen staan door elkaar, het moest allemaal snel, snel," lacht Willie. "Het is wel fijn dat het van mezelf is, nu kan ik alles straks goed in orde hebben." Het bedrijfspand heeft de goede papieren, met van oudsher een bedrijfsvergunning met detailhandel. Willie kan in de meerdere ruimten: werkplaats, opslag en showroom, zijn bedrijf prima etaleren.
"Je hebt het geluk dat het nu een periode is waarin men de machines voornamelijk brengt voor het jaarlijkse onderhoud en een winterbeurt. Bij een reparatie moet het zo snel mogelijk klaar zijn. Je kunt de tijd nu beter verdelen tussen het inrichten van het bedrijfspand en het onderhoud van de machines," vindt Jolanda. "Alhoewel het nu het seizoen voor de motorzagen, de heggenscharen en de bladblazers is," zegt Willie. "De mensen mogen ook nu gerust komen," voegt hij er nog aan toe.
Handelsonderneming Willie Waenink, reparatie, onderhoud en verkoop van tuin- en parkmachines. Hoegenstraat 3, 7021 LX, Zelhem. Het nieuwe vaste telefoonnummer gaat in op 22 december: (0314) 646723. Willie is mobiel te bereiken op (06) 50676024. Zie de advertentie elders in deze editie.