Opvallend veel jeugdleden en dames namen deel aan de Grote Veldrit. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Opvallend veel jeugdleden en dames namen deel aan de Grote Veldrit. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink Foto:

Ruim 850 deelnemers genieten van Grote Veldrit

Vorden – Onder ideale weersomstandigheden genoten zondag 6 december ruim 850 deelnemers van de door de Vordense Rijwiel- en Toer Club (VRTC) de 8 Kastelenrijders uitgezette 33ste A.T.B. Grote Veldrit.

Door Jan Hendriksen

De goede weersomstandigheden in de dagen voorafgaand aan de veldtoertocht zorgden ervoor dat het parcours er uitstekend bij lag. De paden en zandwegen waren goed begaanbaar voor de mountainbike deelnemers. Zondagmorgen om 8.00 uur melden zich al de eerste deelnemers op sportpark 't Grote Veld aan de Oude Zutphenseweg van voetbalvereniging Vorden, zodat ze ruim op tijd waren om 8.30 uur van start te kunnen gaan. Tot 10.00 uur passeerden ruim 850 deelnemers de inschrijftafels. Ze hadden de keuze uit twee afstanden: 30 en 45 kilometer. Bij de 'scan en go' inschrijftafel ontstond op een bepaald moment een kleine file, maar deze was ook snel weer door de leden van de organiserende vereniging opgelost. Steeds meer deelnemers die lid zijn van de Nederlandse Tour Fiets Unie (NTFU) en Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) zijn in het bezit van een pas om zich zo digitaal in te kunnen schrijven. Ook de parkeerwachters hadden hun handen vol om alles in goede banen te leiden. Eenmaal op de fiets konden de deelnemers genieten van een afwisselend parcours dat via 't Grote Veld richting de Lochemse Berg ging. Tijdens de pauze bij minicamping Het Gagel in Lochem konden de deelnemers weer genieten van de overheerlijke gehaktballetjes en een kop warme bouillon. Veel positieve reacties mochten de leden van de VRTC de 8 Kastelenrijders na afloop in ontvangst nemen.

Kwaliteitsadviseur
Ook een kwaliteitsadviseur van de NTFU nam deel aan deze Grote Veldrit. Na afloop was ook hij enthousiast over de organisatie en de tocht. Tijdens zijn evaluatie met één van de bestuursleden kwam naar voren dat deze tocht zeker twee sterren waard is. Wanneer er nog een paar verbeterpunten uitgevoerd zouden worden, zou de VRTC de 8 Kastelenrijders zelfs voor drie sterren in aanmerking kunnen komen. Aandachtspunten voor een volgende veldrit waren om een oversteek bij een provinciale weg met verkeersregelaars te bemannen en om de sluitingstijd bij een controlepost vooraf kenbaar te maken. Opvallend was ook de deelname van een groot aantal jeugdleden van diverse wielerverenigingen en het aantal vrouwen dat aan de veldrit deelnam.

Geen ongelukken
Voor zover bekend hebben er zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan en kan de organisatie, die uit ruim dertig leden van VRTC de 8 Kastelenrijders bestond, tevreden terug zien op deze 33ste tocht. Men kan zich al vast gaan voorbereiden op de Kastelentocht die 24 januari 2016 plaatsvindt. Ook dan is sportpark 't Grote Veld van VV Vorden wederom de startlocatie.


Voor meer foto's, zie achterhoekfoto.nl


Ingezamelde bedrag wordt naar het
Glazenhuis in Heerlen gebracht

Vervolg van voorpagina

Vorden - Het is de bedoeling dat de badmintonspelers van 'De Slapeloosjes' het ingezamelde bedrag zelf middels een cheque eind december naar het Glazen Huis in Heerlen brengen waar de actie dit jaar plaatsvindt. Vera: "Vorig jaar hadden we een bedrag van 865 euro verzameld wat wij zelf absoluut niet hadden verwacht. Maar daardoor zijn we nu extra gemotiveerd om minstens hetzelfde bedrag op te halen als vorig jaar. De DJ's in het Glazen Huis in Heerlen zetten zich dit jaar samen met Nederland in voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog."

Aandacht
Vera en Wesley brengen zaterdag de actie ook onder de aandacht tijdens de Kerstmarkt in Vorden. Tevens hebben ze de actie onder de aandacht van andere badmintonclubs gebracht. Verder schenkt exploitant Edwin Schooltink van sporthal 't Jebbink al het fooiengeld sinds vorige week aan het goede doel van De Slapeloosjes. Om de actie ook op social media aandacht te geven is er een actiepagina op de website van 3FM: https://kominactie.3fm.nl/actie/24-uurs-badmintonmarathon. Tevens is de actie te vinden op Facebook.


www.facebook.com/badmintonmarathon